Gas en licht vergelijken Sibrandabuorren Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €170


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Bovenal het verstookte gas kom je weer tegen in de energiekosten. Om die reden is het verstandig om te checken welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Nu gas en licht leveranciers in Sibrandabuorren vergelijken? Vul jouw locatie en ook energieverbruik in. D.m.v. de gaslicht-vergelijker kan je gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Naderhand achterhaal jij meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Sibrandabuorren [Update mei 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de belangrijkste voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen middels één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Súdwest-Fryslân (dit zijn organisaties als Waternet). Gas en licht afsluiten in Sibrandabuorren kan gemakkelijk bij één aanbieder. Door middel van de gaslicht-vergelijker vind jij het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Start direct met het advies van onze experts (of lees verder over contract Anode Energie).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (co2 gecompenseerd, grijs, zon, groen uit NL, wind).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Klik op de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Sibrandabuorren.

Nieuwbouw? Gas, stroom en water regel je via MijnAansluiting. Mogelijk verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is voldoende bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Wil jij graag bij Eneco, Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Essent of Oxxio, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent, ENGIE? Hierna bekijk jij een aantal veel bestelde stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten wisselen nogal per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €95 tot €245. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan door gebruik te maken van de contract vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Sibrandabuorren vegelijken. Onderstaand achterhaal jij aannemelijke kosten voor diverse klasse woningen en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energierekening, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Sibrandabuorren. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hieronder zie je het verwachte energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,25 €123,5 €131,5 €142,25
Tussenwoning €109,25 €138,75 €152,75 €163,5
Hoekwoning €130,5 €149,25 €169,25 €178,5
2 onder 1 kap €145,25 €170,25 €182,5 €194,25
Villa €178,25 €198,75 €213,75 €221,5
Doorsnee €124 €145,75 €161,25 €168,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de netbeheerder (bijvoorbeeld Liander). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud aan de netwerken. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring binnen een paar minuten beëindigd. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Een storing bij de netbeheerder in Sibrandabuorren? Het maakt niet uit of je zit bij Allure Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De uitgaven aan energie minimaliseren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hierna vind jij tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit ” en “Laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.” Of bestel de HR-ketel van Intergas, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is interessant! Bestel een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je zoekt dit eenvoudig op basis van onze zoekmachine.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Warm water maken verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage zijn er aantrekkelijke groene energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Bijv. warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel, warmtenet, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

Tegenwoordig vind je veel aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier moet ik kiezen? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Wil jij graag goede hulp en ondersteuning, schone stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Koog aan de Zaan vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies dan direct de scherpste aanbieder van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul de gevraagde data in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij detecteert simpelweg de goedkoopste maatschappij (uit Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Kies daarvoor als bron “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar gas licht contracten met bronnen als windenergie, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Uitstekende beoordeling

Sommige huishoudens kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt het klantcijfer en de laatste meningen van klanten voor energiebedrijven Sibrandabuorren.

Overstappen

Elke leverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan door de aanwezige opzegtermijn. Check hierom jouw huidige energiecontract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij extra voorlichting ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Sibrandabuorren kan onmiddellijk via de pc. Er bestaan hiervoor speciale zakelijke abonnementen. De tarieven worden omschreven in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn een stuk goedkoperdan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan flink oplopen wanneer je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid betreffende ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afsluiten. Een gedeelte van eigen privégebruik mag men aftrekken als kosten voor het bedrijf. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Culemborg afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: bedrijven investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Sibrandabuorren is ook mogelijk door een belang te nemen in groene energiebronnen als pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als fabrieken en kantoren. Op deze manier draagt iedereen bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Sibrandabuorren vergelijken Moeiteloos een licht & gas abonnement afsluiten & aanvragen