Gas en licht vergelijken Hiaure Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar €210


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. Vooral het gas waarmee je jouw huis verwarmt heeft veel invloed op je energierekening. Hierdoor is het slim om te zien welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Hiaure vergelijken? Vul jouw locatie + geschatte verbruik in. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl kan jij vlug de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap ontdek je binnen no-time de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hiaure [Update september 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – verreweg – de meest vitale voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen via een totaal abonnement. Water krijg je van een specifieke waterleverancier in de provincie Dongeradeel (dat kan zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Hiaure kan gemakkelijk bij één bedrijf. Op basis van deze website ontdek je de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Begin nu met de stappen hieronder (of check Anode Energie vergelijken).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (grijs, groen uit EU, groen uit NL, groen, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor september 2023.
  6. Kies het voordeligste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Hiaure.

Bouw je een nieuw huis? Gas, stroom en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom kan volstaan in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten september 2023

Weet je alles al van Greenchoice, Essent, Eneco, Vattenfall, NLE of Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE? In de kolommen hierna achterhaal je de veel gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten schommelen behoorlijk per gezin. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt tussen de €105 tot €200. Binnen no-time jullie gas licht kosten berekenen? Dat doe je met behulp van de vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Hiaure vegelijken. Hieronder achterhaal je de doorsnee prijzen voor diverse woningtypes en aantal inwoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Hiaure. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hieronder bekijk jij het doorsnee- energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €120,5 €132 €141,25
Tussenwoning €109 €139,25 €154,5 €165,25
Hoekwoning €132 €151 €167 €176,75
2 onder 1 kap €145,5 €168,75 €182,5 €194
Vrijstaand €177,5 €197,5 €215,5 €222
Modaal €123,25 €144,75 €160 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Doorgaans ligt dit aan de netbeheerder (o.a. Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoudswerkzaamheden. Normaliter zijn elektriciteitsstoringen in enkele ogenblikken beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Hiaure? Dit is niet afhankelijk van Essent en/of MAIN Energie: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energielasten beperken is te doen op diverse manieren. Bijgaand tref jij tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Onder andere “niet alle radiatoren open zetten ” en “Het beeldscherm uitzetten als je iets download.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, Remeha, Intergas, Atag of AWB.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze vind je zonder problemen door gebruik van onze vergelijkingen.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag bestaan er interessante milieuvriendelijke installaties waarbij je goedkoop uit bent. Denk aan pelletkachel, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In Nederland vind je veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energiemaatschappij is het beste? Hiervoor moet je kijken naar wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Arum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies dan eenvoudig de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je doorzoekt eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (werkzaam in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies hiervoor de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas en elektra abonnementen op basis van 0CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit EU, windenergie.

Goede recensies

Veel woningeigenaren kiezen voor goede klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is noodzakelijk. Daarvoor kijk je naar het cijfer en nieuwe recensies van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Hiaure.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil graag extra afnemers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden omdat je aan een contract vastzit. Controleer daarom de datum dat je contract afloopt. Vervolgens kan je pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele voorlichting inzake zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hiaure kan ogenblikkelijk door het internet. Daarvoor zijn pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten kun je vinden zowel in als uit de BTW. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van bedrijven zijn altijd betaalbaarder dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen sterk oplopen op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit verbruikt. Het grote voordeel t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Het onderdeel van eigen privégebruik mag men opvoeren als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Sellingen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer zakelijke klanten zijn geïnteresseerd in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Hiaure gebeurt ook door te gaan voor duurzame installaties zoals o.a. zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als de bedrijven. Door dit toe te passen draag jij met jouw business bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Hiaure vergelijken Probleemloos een elektra en gas abonnement afsluiten + aanvragen