Gas en licht vergelijken Arum Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar €120


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. Dit kan aardig in de papieren lopen. In de eerste plaats het gas beïnvloedt jouw energiekosten. Hierdoor is het slim om te checken welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Vlug gas en licht leveranciers in Arum vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus verwachte gas-licht verbruik in. Door middel van de vergelijker kun jij binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Naderhand tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Arum [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de meest elementaire aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen d.m.v. één verzamel contract. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Súdwest-Fryslân (bijv. Duneo). Gas en licht afsluiten in Arum kan gelukkig wel bij één bedrijf. Geholpen door deze website bekijk jij het meest betaalbare contract. Maar op welke manier kan dat? Doorloop snel het bijgaande stappenplan (of bekijk abonnementen van Qwint).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit NL, co2 gecompenseerd, grijs, groen uit EU, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Spot het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en is niet gebonden aan adres. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Arum.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor elektriciteit is toereikend in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kiezen jullie voor Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Essent, NLE of Energiedirect.nl, ENGIE, Qurrent, Budget Energie, Oxxio? In de kolommen hierna detecteer je onze meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren flink per woning. De maandelijkse energierekening ligt tussen de €120 en €235. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Dat doe je aan de hand van onze gaslicht-vergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Arum vegelijken. In onderstaand schema tref je de gemiddelde gas-licht kosten voor populaire woningtypes en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw energierekening, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Arum. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel vind jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,5 €122,5 €131,5 €143,25
Tussenwoning €109 €140,5 €155,5 €163,5
Hoekwoning €130,25 €152,5 €169 €179,25
2 onder 1 kap €144,25 €169,75 €183,75 €193
Bungalow €176,75 €199,25 €215,25 €223,5
Doorsnee €123,75 €146,5 €161,5 €168,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de regel is de boosdoener de netbeheerder (o.a. Stedin). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud aan de netwerken. Gebruikelijk is een stroomprobleem binnen een paar minuten gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Arum? Dit is niet afhankelijk van Greenchoice of UnitedConsumers: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De uitgaven aan energie omlaag bijstellen is te doen op diverse manieren. Op deze pagina detecteer je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken resulteert direct in minder lasten. Zoals “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken ” en “Kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.” Of koop een HR-ketel van AWB, Vaillant, Atag, Remeha of Intergas.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is interessant! Selecteer kortlopende energiecontracten met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Deze bekijk jij snel door gebruik van onze specialisten.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik kan je profiteren van meerdere groene energiebronnen waarbij je goedkoop uit bent. Denk aan zonnepanelen, infraroodpanelen, pelletkachel, warmtenet, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

Op dit moment zijn er flink wat maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke leverancier is voor jou geschikt? Hiervoor moet je kijken naar wat jullie precies zoeken. Vind je zaken belangrijk als goede hulp en ondersteuning, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Den Bosch vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan probleemloos de gunstigste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij bekijkt moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die werken in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Markeer dan zeker de “duurzame energie” bron. Of wil jij pakketten voor elektra en gas op basis van bronnen zoals groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Uitstekende klantervaring

Meer en meer mensen willen de beste klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Om dit te weten te komen check je de gemiddelde cijfers en recente comments van andere consumenten voor energiebedrijven Arum.

Overstappen

Elke energieleverancier is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer eerst de einddatum van je contract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan meer informatie over zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Arum werkt à la minute via de pc. Er is een heel scala aan speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De energiekosten van bedrijven zijn soms lager dan het tarief voor de normale consument. De bonus kan groter worden in het geval je veel gas en elektriciteit verbruikt. Het grote voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een stukje van je privégebruik kan men opvoeren als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Kollumerpomp afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke gebruikers investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Arum kan natuurlijk door te beleggen in milieuvriendelijke systemen zoals biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Dus: privé gasvrij wonen maar ook fabrieken en kantoren. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst.

Energiepakketten Arum vergelijken Zonder moeite een gas en stroom contract aanvragen en afsluiten