Gas en licht vergelijken Friesland Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €325


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. In het bijzonder het verstookte gas drukt zwaar op de energiekosten. Hierom is het beslist niet onverstandig om te vergelijken welke energiemaatschappij voor jou voordelig is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Friesland vergelijken? Vul postcode + huisnummer + geschatte verbruik in. D.m.v. deze website kun jij meteen de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens detecteer je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Friesland [Update februari 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de meest fundamentele voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels een totaal abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Friesland (voorbeelden zijn Evides). Gas en licht afsluiten in Friesland doen de meesten bij één leverancier. Met behulp van onze tool achterhaal jij de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Doorloop snel de stappen hieronder (of check stroom en gas van Engie).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, grijs, wind, groen uit NL, zon).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Zoek naar het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Friesland.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via www.mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor stroom is zat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kiezen jullie voor NLE, Eneco, Essent, Pure Energie, Vattenfall of Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, ENGIE, Budget Energie? Hierna achterhaal je de kwalitatieve pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin gebruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie verschillen aanzienlijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energienota ligt ergens tussen de €90 – €205. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met behulp van de vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Friesland vegelijken. Via de volgende tabel zie je de doorsnee kosten voor enkele type huizen en grootte van bewoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Friesland. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Via de volgende tabel tref je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Friesland.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €121,75 €131,75 €141,25
Tussenwoning €106,25 €140 €154 €162,5
Hoekwoning €130,75 €149,75 €167,25 €178,5
2 onder 1 kap €144,25 €167,5 €182,25 €192,5
Landhuis €178,25 €198,5 €213,25 €223
Doorsnee €123 €145,75 €159,25 €168,25

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de regel is de boosdoener de netbeheerder (denk aan RENDO Netwerken). De oorzaak kan zijn onderhoud en reconstructie. Door de bank genomen zijn stroomproblemen heel erg snel gefixt. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Friesland? Of je nu klant bent bij Budget Energie en/of HVC: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energierekening minimaliseren kan op verschillende manieren. Bijgaand vind jij suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is eigenlijk het meest belangrijk. Onder andere “gebruik alleen A++ producten ” en “Het dak isoleren.” Of koop een HR-ketel van Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Atag.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie kan snel uit! Bestel een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je regelt dat meteen door het toepassen van onze zoekmachine.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is niet goedkoop. Vandaag de dag bestaan er allerlei verantwoorde producten die goedkoop verwarmen. Neem nou infraroodpanelen, warmtenet, biomassaketel, zonneboiler, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

In Nederland zien we steeds meer aanbieders van stroom en gas. Welk energiebedrijf moet ik kiezen? Dit wordt bepaald door waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Ook interessant: energiepakket Raerd vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval vlug de betaalbaarste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je achterhaalt vlug de goedkoopste leverancier (werkzaam in Friesland) voor jouw situatie.

Duurzaam gas en groene stroom

Is het voor jou prioriteit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan natuurlijk de “duurzame energie” optie. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten op basis van 0CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL, windenergie.

Beste waardering

Meer en meer mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Om hier achter te komen check je het eindcijfer en recente comments van andere consumenten voor energiebedrijven Friesland.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt natuurlijk meer contractanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is niet altijd mogelijk omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer daarom de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas het energiecontract oversluiten. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additionele informatie betreft zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Friesland kan simpelweg online. Er is een heel scala aan speciale zakelijke abonnementen. De prijzen vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor onder andere zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn regelmatig betaalbaarder dan die voor consumenten. De compensatie kan flink oplopen in het geval je extra veel gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Het onderdeel van het privégebruik mag men aftrekken van je winst. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Idzega afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemingen zien heil in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Friesland kan natuurlijk door geld te steken in “groene” oplossingen zoals o.a. biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Oftewel: privé gasvrij wonen maar ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Friesland vergelijken Moeiteloos een licht en gas abonnement aanvragen + afsluiten