Gas en licht vergelijken Firdgum Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €115


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energiekosten. En energie is zeker niet goedkoop. Vooral het gasverbruik zie je terug in je energierekening. Daarom is het slim om te analyseren welke energiemaatschappij voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Firdgum vergelijken? Vul jouw locatie en verbruiksgegevens in. Door gebruik te maken van gaslichtafsluiten.nl kan je als consument moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Daarop tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Firdgum [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de meest cruciale aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen middels 1 combinatie abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf in de regio Franekeradeel (dit zijn organisaties als Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Firdgum kan gemakkelijk bij één partij. D.m.v. deze website bekijk jij het pakket met de laagste prijs. Maar hoe kan ik dat doen? Volg de tips van onze specialisten (of bekijk info over Powerpeers welkomstkorting mei 2024).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, co2 gecompenseerd, groen, groen uit EU, grijs).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Zoek naar de voordeligste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Firdgum.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit is zat bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ben je al bekend met Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Pure Energie of Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl? In de volgende lijst vind jij diverse top gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning consumeert gas en elektriciteit. De kosten verschillen behoorlijk per gezin. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €95 en €210. Direct de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met behulp van de contract vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk de kosten van gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Firdgum vegelijken. Onderstaand vind je aannemelijke tarieven voor diverse type huizen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Check jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Firdgum. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hieronder vind jij het verwachte energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,25 €121,5 €133,25 €141,5
Tussenwoning €107,75 €139,5 €155,25 €164,5
Hoekwoning €130,75 €151,5 €169,25 €177,5
2 onder 1 kap €147 €170,25 €182,5 €192
Bungalow €177 €199,25 €213,25 €222,75
Standaard €123,5 €147,5 €161 €168,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld Liander). Dit komt vaak door onderhoud aan de netwerken. In een doorsnee situatie is een stroomprobleem in no-time opgelost. Wanneer je zonder stroom zit schieten mensen gauw in de stress. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Firdgum? Dit is niet afhankelijk van Essent of UnitedConsumers: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De uitgaven aan energie beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze pagina achterhaal jij 3 tips om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Vandaag nog aan de slag? Je energieverbruik verminderen is het meest voor de hand liggend. Bijv. “nemen van ledverlichting ” en “De verwarmingsbuizen isoleren.” Of neem een HR-ketel van Atag, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Neem een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat eenvoudig door middel van onze vergelijker.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Vandaag de dag bestaan er interessante verantwoorde producten die goedkoper in gebruik zijn. Neem nou biomassaketel, zonnepanelen, zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is het beste?

In ons land heb je de keuze uit veel aanbieders van stroom en gas. Welke stroomaanbieder is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Mensen zochten ook naar: energiepakket Wijk aan Zee vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies in dat geval eenvoudig de betaalbaarste aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij ziet onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer dan het filter “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten met bronnen als groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, zonne-energie.

Hoogste waardering

Een groeiend aantal Nederlanders willen de beste klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en betrouwbare informatie is wenselijk. Hiervoor kijk je naar het eindcijfer en recentelijke meningen van klanten voor energiebedrijven Firdgum.

Overstappen

Elke leverancier wil graag extra afnemers. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan soms lastig worden omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer eerst jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra info inzake zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Firdgum kan nu via de pc. Daarvoor zijn unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven vind je uiteengezet met en zonder BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor o.a. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn een stuk lager dan die voor consumenten. Het voordeel kan sterk oplopen als je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Het onderdeel van eigen privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Nu ook online: gas en stroom in Ottoland afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten willen investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Firdgum gebeurt ook door geld te steken in verantwoorde oplossingen als pelletkachels, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. In de nabije maanden zal ook de zakelijke wereld de gaskraan dicht moeten draaien. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook fabrieken en kantoren. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schoner milieu.

Energiepakketten Firdgum vergelijken Snel online een gas & elektra abonnement aanvragen en afsluiten