Gas en licht vergelijken Ezinge Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €165


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Overwegend het gasverbruik kom je weer tegen in jouw energiekosten. Vandaar loont het om te controleren welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Ezinge vergelijken? Voer je adres plus verwachte gas-licht verbruik in. Door gebruik te maken van de energievergelijker kan jij ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Hierna achterhaal jij vlug de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ezinge [Update maart 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – overduidelijk – de meest elementaire voorzieningen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels een totaal abonnement. Water krijg je van de betreffende leverancier uit de omgeving Winsum (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Ezinge is gewoon mogelijk bij één partij. D.m.v. de vergelijker tref jij de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Begin nu met het bijgaande stappenplan (of bekijk Huismerk Energie welkomstkorting maart 2023).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Groningen).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit NL, zon, groen, wind, groen uit EU).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Bepaal de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Sluit het pakket online af, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze staat op naam, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Ezinge.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas water en stroom vraag je aan bij MijnAansluiting. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor elektriciteit kan volstaan bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2023

Weet je alles al van Eneco, Pure Energie, NLE, Essent, Vattenfall of Budget Energie, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl, Qurrent? Onderstaand bekijk je onze top stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen flink per woning. De maandelijkse tarieven / nota ligt ergens tussen de €80 – €235. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met onze gaslicht-vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Ezinge vegelijken. In de tabel achterhaal jij de modale gas-licht kosten voor diverse soorten huizen en grootte van bewoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Ezinge. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Onderstaand vind je het geschatte energieverbruik in de regio Winsum.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,75 €122,5 €132,25 €142,25
Tussenwoning €106,75 €138,75 €154,75 €165,25
Hoekwoning €129,5 €149,5 €169 €178
2 onder 1 kap €145 €170,5 €182,75 €193,5
Vrijstaand €178 €200,25 €213,5 €222
Doorsnee €124,25 €146,75 €158,75 €169,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de meeste gevallen is de boosdoener de netbeheerder (denk aan RENDO Netwerken). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoudswerkzaamheden. In een doorsnee situatie is zo’n storing in no-time gefixt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Ezinge? Of je nu stroom afneemt bij Huismerk Energie en NLE: alle huishoudens vallen hieronder.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energielasten omlaag bijstellen is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina detecteer je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat ” en “Het dak isoleren.” Of plaats zo’n HR-ketel van Atag, Intergas, Nefit, Remeha of AWB.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is interessant! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat regel je nu middels onze specialisten.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken kost veel (duur) gas. Tegenwoordig kan je profiteren van aantrekkelijke duurzame energiebronnen die goedkoop verwarmen. Onder andere zonnepanelen, zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

In ons land heb je de keuze uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke leverancier is voor jou geschikt? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan een goede klantenservice, groen gas en groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Wierden vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval moeiteloos de betaalbaarste leverancier van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij bekijkt nu de goedkoopste leverancier (uit Groningen) voor jouw situatie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer hiervoor het filter “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen met o.a. CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, zonne-energie, windenergie.

Beste klantervaring

Steeds meer mensen willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en duidelijke voorwaarden zijn belangrijk. Hiervoor check je de totale beoordeling en recente reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Ezinge.

Overstappen

Elke energiemaatschappij wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Controleer eerst het einde van je contracttermijn. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar aanvullende info over zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ezinge gaat eenvoudig in een online omgeving. Men kan kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De tarieven worden omschreven in bruto en netto prijzen. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Ook particulieren kunnen dat in het kader van bestelling voor bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn soms lager dan de particuliere tarieven. De compensatie kan flink oplopen zodra je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel bij ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een deel van eigen privégebruik kan je aftrekken als kosten voor het bedrijf. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Ospel afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemers zijn geïnteresseerd in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Ezinge? Dat kan door te beleggen in verantwoorde systemen als pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Door dit toe te passen kan de zakelijke wereld iets doen aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Ezinge vergelijken Vandaag nog een gas & stroom abonnement afsluiten & aanvragen