Gas en licht vergelijken Elkenrade Snel leveranciers vergelijken en bespaar tot €175


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Hoofdzakelijk het gas dat je verstookt drukt zwaar op je energierekening. Vandaar loont het om te checken welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Elkenrade vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus verbruiksgegevens in. Op basis van deze website kan jij snel de kosten van gas licht berekenen. Daarop bekijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Elkenrade [Update maart 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de belangrijkste voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet middels één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Gulpen-Wittem (voorbeelden zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Elkenrade doen de meesten bij één partij. Dankzij onze tool vind jij het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Doorloop snel het bijgaande stappenplan (of bekijk Anode Energie korting).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Limburg).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Klik op het type energieopwekking (groen uit EU, zon, co2 gecompenseerd, wind, grijs).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Check de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Elkenrade.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor elektriciteit is voldoende in het geval van een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kiezen jullie voor Essent, Pure Energie, Eneco, Vattenfall, NLE of ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl? In de volgende lijst vind je een aantal kwalitatieve stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie variëren aanzienlijk per gezin. Gemiddelde maandafrekening ligt tussen de €115 – €225. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk met de vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Elkenrade vegelijken. In onderstaand schema zie je de modale gas-licht kosten voor enkele soorten huizen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Elkenrade. Betaal jij op dit moment te veel? In onderstaand schema achterhaal je het verwachte energieverbruik in de regio Gulpen-Wittem.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,75 €121 €132,25 €140,75
Tussenwoning €109,25 €139,5 €153,75 €163,75
Hoekwoning €131,5 €150,25 €167,75 €179,5
2 onder 1 kap €144,5 €168 €182,25 €194,5
Landhuis €178,5 €198 €212,5 €222
Gemiddeld €122 €144,5 €160,5 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Gewoonlijk heeft dit te maken met de netbeheerder (o.a. Liander). De oorzaak kan zijn netuitbreidingen. In een doorsnee situatie is een stroomprobleem heel erg snel opgelost. Wanneer je zonder stroom zit is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Elkenrade? Dit is niet afhankelijk van Budget Energie en Leon Zeewolde: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energienota omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Hieronder zie je 3 tips om meteen te besparen op energie.

 1. Verminder je energieverbruik
  Direct besparen? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Zoals “niet alle radiatoren open zetten ” en “Een HR-ketel gebruiken.” Of neem een HR-ketel van Remeha, Nefit, AWB, Atag of Intergas.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie moet je niet vergeten! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat vind jij nu door gebruik van onze tools.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is gewoon duur. Vandaag de dag vind je aantrekkelijke “groene” energiebronnen die goedkoper in gebruik zijn. Bijv. zonneboiler, infraroodpanelen, warmtenet, warmtepomp, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra kiezen?

In ons land heb je de keuze uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welk stroombedrijf is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Wil jij graag uitstekende service, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Weidum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan ogenblikkelijk de scherpste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je bekijkt meteen de goedkoopste maatschappij (die levert in Limburg) voor jullie verbruikt.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Is het voor jou prioriteit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer dan uiteraard de mogelijkheid “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar energiepakketten op basis van onder andere groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Uitstekende reviews

Een groeiend aantal woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en duidelijke voorwaarden is noodzakelijk. Om dit te weten te komen kijk je naar de totale beoordeling en recente beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Elkenrade.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen van energie kan soms lastig worden omdat je aan een contract vastzit. Inspecteer om die reden jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je het energie-oversluiten regelen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij extra advies m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Elkenrade gaat ogenblikkelijk door het internet. Je vindt veel pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn vaak scherper dan die voor consumenten. De bonus kan hoger worden op het moment dat je veel gas en elektriciteit consumeert. Het grote voordeel aangaande ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting bestellen. Het aandeel van het privégebruik mag men opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Ommel afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten gaan voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Elkenrade is ook mogelijk door geld te steken in milieuvriendelijke energiebronnen zoals zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als op kantoor. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een beter milieu.

Energiepakketten Elkenrade vergelijken Nu een stroom & gas contract aanvragen + afsluiten