Gas en licht vergelijken Dokkum Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het gas dat je verstookt kom je weer tegen in je energierekening. Daarom is het slim om na te gaan welke energieleverancier voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Dokkum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & energieverbruik in. Op basis van onze tool kan je als consument meteen de kosten van gas licht berekenen. Daarna achterhaal je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Dokkum [Update maart 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de meest cruciale voorzieningen in een woning. Gas, water en licht bestel je niet middels een totaal abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf in de regio Dongeradeel (denk hierbij aan PWN). Gas en licht afsluiten in Dokkum is gewoon mogelijk bij één maatschappij. Geholpen door onze tool vind jij de meest aantrekkelijke. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Gebruik het bijgaande stappenplan (of bekijk Oxxio 3 jaar contract maart 2024).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bepaal de energie afkomst (grijs, groen uit NL, groen, wind, zon).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Selecteer het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Dokkum.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water regel je via MijnAansluiting. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor stroom is zat in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ben je al bekend met Greenchoice, Eneco, Essent, Vattenfall, NLE of Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent? In de kolommen hierna bekijk je een aantal top energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument nuttigt gas en elektriciteit. De kosten fluctueren enorm per gezin. De maandelijkse energierekening varieert tussen €80 en €200. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Dat kan aan de hand van de tariefvergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Dokkum vegelijken. Onderstaand bekijk jij geschatte kosten voor populaire klasse woningen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Dokkum. Betaal jij op dit moment te veel? Hierna achterhaal jij het verwachte energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99 €123 €130,75 €141,25
Tussenwoning €106,5 €140,25 €153,5 €165
Hoekwoning €131,75 €150,75 €169 €177,75
2 onder 1 kap €144,5 €170,5 €184,25 €191,25
Villa €176,5 €199,75 €214,5 €223,75
Modaal €124 €144,25 €159,5 €168,25

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Normaal is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door netuitbreidingen. Door de bank genomen is zo’n storing binnen een paar minuten beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Dokkum? Het maakt niet uit of je zit bij Allure Energie of HVC: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energienota reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand tref jij tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Bijv. “haal opladers uit het stopcontact ” en “Je gaskachel goed onderhouden en ventileren.” Of bestel de HR-ketel van Intergas, AWB, Remeha, Nefit of Vaillant.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dit zoek je onmiddellijk aan de hand van onze specialisten.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Heden ten dage kun jij gebruik maken van verschillende “groene” installaties waarbij je goedkoop uit bent. Zoals zonnepanelen, warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra past bij mij?

Op dit moment zijn er een hoop verschillende bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke aanbieder is het beste? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Hecht jij waarde aan een goede klantenservice, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Vinkel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan binnen no-time de gunstigste maatschappij van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je treft eenvoudig de goedkoopste leverancier (die levert in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Markeer dan zeker de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar pakketten van gas en stroom op basis van o.a. windenergie, groene stroom uit NL, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste beoordeling

Meer en meer woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en duidelijke voorwaarden is onmisbaar. Om hier achter te komen neem je als uitganspunt de totale beoordeling en recentelijke beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Dokkum.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Inspecteer altijd de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele details betreft zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Dokkum werkt moeiteloos in een online omgeving. Daarvoor zijn speciale zakelijke abonnementen. De kosten vind je uiteengezet zowel in als uit de BTW. Een ondernemer mag de betaalde BTW terugvorderen. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn een stuk lager dan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan sterk oplopen wanneer je een boel gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van het privégebruik kan je opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Nieuwlande afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten kiezen voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Dokkum is ook mogelijk door te kiezen voor “groene” producten zoals bijv. pelletkachels, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. In de toekomst zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op kantoor. Zodoende draagt iedereen bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Dokkum vergelijken Moeiteloos een gas & licht abonnement afsluiten + aanvragen