Gas en licht vergelijken Abbega Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Voornamelijk het gas dat je verstookt kom je weer tegen in je energierekening. Hierdoor loont het om te controleren welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Probleemloos gas en licht leveranciers in Abbega vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus verwachte gas-licht verbruik in. D.m.v. gaslichtafsluiten.nl kan je à la minute de kosten van gas licht berekenen. Daarna vind je à la minute de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Abbega [Update maart 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – zonder twijfel – de meest essentiële aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet op basis van één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de betreffende leverancier werkzaam rondom Súdwest-Fryslân (bijv. PWN). Gas en licht afsluiten in Abbega doen de meesten bij één organisatie. Aan de hand van de energievergelijker achterhaal jij de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Begin nu met de stappen hieronder (of check stroom en gas van Liander).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Selecteer de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen, groen uit NL, wind, zon, groen uit EU).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2023.
  6. Selecteer de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Wil je toch een ander pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Abbega.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom is voldoende in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kies jij voor NLE, Essent, Vattenfall, Pure Energie, Eneco of Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE? Hierna vind jij diverse top pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen nogal per huis. De kostenpost voor energie (maandelijks) varieert tussen €80 en €185. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan door gebruik te maken van de tariefvergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Abbega vegelijken. Onderstaand achterhaal je aannemelijke energiekosten voor enkele soorten woningen en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Check jouw energierekening, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Abbega. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hierna vind je het geschatte energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,5 €120,25 €133 €141,25
Tussenwoning €107,5 €138,75 €154 €162,75
Hoekwoning €129,75 €150,75 €168,5 €179,25
2 onder 1 kap €146,25 €169,25 €181,5 €192,5
Bungalow €179,25 €200,5 €215 €222
Gemiddeld €122,25 €147,5 €159,5 €170,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Gewoonlijk ligt dit aan de netbeheerder (bijvoorbeeld Enduris). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoudswerkzaamheden. In de regel is zo’n storing binnen een paar minuten verholpen. In het geval je geen stroom kunt gebruiken schieten mensen gauw in de stress. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Abbega? Of je nu klant bent bij Fenor en NLE: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energienota minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze website tref je aanwijzingen om vandaag nog te besparen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen ” en “Laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.” Of koop een HR-ketel van AWB, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dit zoek je snel door gebruik van onze vergelijker.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is niet goedkoop. Op dit moment bestaan er diverse milieuvriendelijke systemen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld biomassaketel, infraroodpanelen, warmtepomp, pelletkachel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

In Holland zijn er flink wat bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energiemaatschappij moet ik kiezen? Dat is sterk afhankelijk van waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als goede hulp en ondersteuning, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Vind alles uit over energiepakket Reusel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan à la minute de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij treft meteen de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die werken in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Is het voor jou prioriteit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Neem hiervoor de “duurzame energie” bron. Of zoek specifiek naar pakketten voor elektra en gas op basis van o.a. groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU, windenergie.

Uitstekende waardering

Steeds meer Nederlanders eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een snelle service, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen check je het klantcijfer en betrouwbare meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Abbega.

Overstappen

Elke energieleverancier is blij met nieuwe klanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Check hierom de datum dat je contract afloopt. Pas in de volgende stap ga je jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra details inzake zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Abbega kan moeiteloos door het internet. We zien steeds meer pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn doorgaans voordeliger dan die voor consumenten. De bonus kan flink oplopen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Een deel van je privégebruik kan je als zakelijke kosten opvoeren. Start nu ook met gas en stroom in Jannum afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal ondernemingen zijn geïnteresseerd in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Abbega kan natuurlijk door een belang te nemen in milieuvriendelijke systemen als infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook fabrieken de gaskraan dicht moeten draaien. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Op basis daarvan kan de zakelijke wereld iets doen aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Abbega vergelijken Zonder moeite een gas & stroom abonnement aanvragen en afsluiten