Gas en licht vergelijken Zweins Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. In het bijzonder het gas dat je verstookt heeft veel invloed op jouw energienota. Daarom is het verstandig om te checken welke energieaanbieder het goedkoopste is. Probleemloos gas en licht leveranciers in Zweins vergelijken? Geef je woongegevens en verbruik in. Met behulp van gaslichtafsluiten.nl kan je als consument gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Hierna ontdek je vandaag nog de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Zweins [Update maart 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – overduidelijk – de meest onmisbare voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen door middel van 1 combinatie abonnement. Water krijg je van het waterbedrijf in de provincie Franekeradeel (voorbeelden zijn Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Zweins kan gemakkelijk bij één partij. Met behulp van deze website vind je de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Begin nu met het advies van onze experts (of lees verder over stroom en gas van De Vastelastenbond).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Selecteer het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Kies het soort stroom (groen, zon, wind, grijs, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Bereken de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Zweins.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra regel je via MijnAansluiting. Mogelijk is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor elektriciteit voldoet bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2023

Wil jij graag bij Pure Energie, Greenchoice, Essent, Vattenfall, NLE of Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl? Hieronder zie je onze scherpe gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten variëren wel per gezinssamenstelling. De maandelijkse energielasten schommelt tussen €85 – €250. Probleemloos de gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk aan de hand van onze gaslicht-vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Zweins vegelijken. Via de volgende tabel ontdek je geschatte prijzen voor veel voorkomende soorten woningen en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw rekening van de energieleverancier, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Zweins. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In onderstaand schema zie je het doorsnee- energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,25 €122,5 €133 €143,25
Tussenwoning €108 €141,5 €154,5 €164
Hoekwoning €129,75 €150 €166,5 €177
2 onder 1 kap €145,25 €169 €181,25 €191,25
Villa €179,25 €200,25 €213,25 €221,5
Doorsnee €122,25 €146,5 €159 €170,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de regel is de “schuldige” de netbeheerder (als. Enduris). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Meestal is zo’n storing binnen enkele uren verholpen. Wanneer je zonder stroom zit kan dat zorgen voor veel problemen. Een storing bij de netbeheerder in Zweins? Dit is niet afhankelijk van E.ON of NLE: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Bijgaand vind je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken resulteert direct in minder lasten. Bijvoorbeeld “bewust met de waterkoker omgaan ” en “Een modulerende thermostaat gebruiken.” Of installeer een HR-ketel van Nefit, AWB, Atag, Remeha of Intergas.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie moet je niet vergeten! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat à la minute door het toepassen van onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Op het ogenblik vind je diverse “groene” oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Bijvoorbeeld biomassaketel, zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

Tegenwoordig zijn er flink wat maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk energiebedrijf is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van je wensen en behoeften. Vind je zaken belangrijk als goede hulp en ondersteuning, groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Raalte vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval moeiteloos de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij bekijkt direct de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Duurzaam gas en groene stroom

Kijk jij vooral of energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Markeer dan de mogelijkheid “duurzame energie”. Of willen jullie energiepakketten met onder andere groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Beste reviews

Steeds meer mensen hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, vakbekwame experts, en transparantie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen lees je het klantcijfer en recente comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Zweins.

Overstappen

Elke leverancier wil graag extra afnemers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan niet altijd door de geldende opzegtermijn. Controleer om die reden jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je het oversluiten definitief maken. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende advies m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Zweins gaat snel via de pc. We zien steeds meer B2B contracten. De kosten kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn vaak goedkoperdan de particuliere tarieven. De compensatie kan toenemen wanneer je een heleboel gas en elektriciteit gebruikt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afsluiten. Een gedeelte van eigen privégebruik kun je dan opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Hunsel afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemers willen investeren in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Zweins? Doe dit door geld te steken in milieuvriendelijke installaties zoals bijvoorbeeld pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Dus: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Zweins vergelijken Snel een gas & elektra abonnement aanvragen en afsluiten