Gas en licht vergelijken Windraak Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €140


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. In het bijzonder het gas kom je weer tegen in de energienota. Hierom is het goed om te achterhalen welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Windraak vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook verbruiksgegevens in. Middels deze website kun je gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Daarna vind jij eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Windraak [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – zonder twijfel – de belangrijkste voorzieningen in een huis. Gas, water en licht bestel je niet op basis van een totaal abonnement. Water krijg je van het drinkwaterbedrijf uit de omgeving Sittard-Geleen (denk hierbij aan Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Windraak kan gemakkelijk bij één leverancier. Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je het pakket met de laagste prijs. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Start direct met de stappen hieronder (of check vergelijk tarieven Vrijopnaam).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Limburg).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, wind, groen uit NL, zon, co2 gecompenseerd).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Selecteer de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Windraak.

Nieuwbouw? Gas, elektra en water regel je via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een stroompakket kan volstaan bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Kiezen jullie voor Eneco, NLE, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice of Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE? Onderstaand bekijk jij de meest gekozen pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie variëren enorm per woning. De maandelijkse tarieven / nota varieert tussen €80 tot €195. Vlug de gas licht kosten berekenen? Doe dit met onze vergelijker / tools. Voer jouw geschatte verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Windraak vegelijken. Hierna ontdek je aannemelijke kosten voor veel voorkomende woningtypes en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw rekening van de energieleverancier, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Windraak. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In onderstaand schema zie je het doorsnee- energieverbruik in de regio Sittard-Geleen.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,5 €122,25 €131,25 €140,75
Tussenwoning €107,25 €140,25 €154 €163,75
Hoekwoning €130,25 €150,25 €166,75 €177,5
2 onder 1 kap €147 €168,5 €183,5 €194
Vrijstaand €179,5 €197,75 €215 €223,75
Standaard €122,75 €147 €158,75 €168,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Gewoonlijk is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Coteq Netbeheer). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoudswerkzaamheden. Meestal is een elektriciteitsprobleem binnen enkele uren opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Windraak? Dit is nooit exclusief te wijten aan Energiedirect.nl of MAIN Energie: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energielasten reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder vind je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Bijv. “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “Zoveel mogelijk dubbel glas.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, AWB, Remeha, Atag of Nefit.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor kortlopende energiecontracten met een hoge welkomstkorting. Dat regel je eenvoudig door middel van onze vergelijker.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik zijn er allerlei “groene” systemen die goedkoper in gebruik zijn. Bijv. biomassaketel, warmtenet, infraroodpanelen, zonnepanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

Tegenwoordig vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroomaanbieder moet ik kiezen? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij het goedkoopste pakket? Lees nu verder over energiepakket Oosternieland vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval meteen de gunstigste energieleverancier van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij bekijkt onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (actief in Limburg) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan de “duurzame energie” bron. Tevens kun je uitkijken naar pakketten van gas en stroom op basis van bronnen zoals windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende waardering

Steeds meer consumenten eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en duidelijke omschrijvingen is noodzakelijk. Hiervoor neem je als uitganspunt het klantcijfer en nieuwe meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Windraak.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet altijd mogelijk omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bekijk daarom de datum dat je contract afloopt. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra info betreft zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Windraak werkt eenvoudig online. Daarvoor zijn unieke zakelijke abonnementen. De prijzen worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn vaak goedkoperdan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan toenemen zodra je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van het privégebruik kan men aftrekken van je winst. Nu ook online: gas en stroom in Heibloem afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een goede ontwikkeling: bedrijven zijn geïnteresseerd in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Windraak kan natuurlijk door te investeren in milieuvriendelijke energiebronnen als biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Zo draag jij met jouw business bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Windraak vergelijken Moeiteloos een gas en licht abonnement aanvragen + afsluiten