Gas en licht vergelijken Wijnaldum Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €145


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de maandelijkse energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Bovenal het gas drukt zwaar op de energienota. Vandaar is het verstandig om te controleren welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Direct gas en licht leveranciers in Wijnaldum vergelijken? Vul jouw locatie en geschatte verbruik in. Door gebruik te maken van onze tool kan je à la minute de kosten van gas licht berekenen. Daarop achterhaal jij à la minute de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wijnaldum [Update september 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – veruit – de meest belangrijke voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet via een totaal abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Harlingen (bijv. Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Wijnaldum is gewoon mogelijk bij één partij. Op basis van de energievergelijker bekijk je de meest aantrekkelijke. Maar op welke manier kan dat? Volg de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over vergelijk tarieven Greenchoice).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit NL, wind, grijs, groen uit EU, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor september 2023.
  6. Bepaal de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Wijnaldum.

Nieuwbouw? Gas, stroom en water aanvragen gaat via MijnAansluiting. Bijwijlen doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor stroom is afdoende bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten september 2023

Ken jij Essent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, NLE of Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl? In de kolommen hierna vind je actuele veel afgesloten pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon nuttigt gas en elektriciteit. De kosten wisselen nogal per huis. De maandelijkse energierekening varieert tussen €75 – €175. Vlug jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen door gebruik te maken van onze handige energievergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Wijnaldum vegelijken. In het schema hieronder zie je de modale gas-licht kosten voor diverse klasse woningen en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Check jouw energierekening, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Wijnaldum. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel vind jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Harlingen.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,5 €122 €131,75 €142,25
Tussenwoning €107,25 €138,5 €155,25 €164
Hoekwoning €129,5 €151,25 €169,5 €176,75
2 onder 1 kap €145,25 €170,25 €182,75 €191,5
Villa €178,5 €197,75 €215,5 €223,75
Gemiddeld €121,75 €146,5 €159,75 €170,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Dikwijls komt dit door de netbeheerder (zoals Stedin). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Gewoonlijk is een elektriciteitsprobleem binnen enkele uren gefixt. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Wijnaldum? Het maakt niet uit of je zit bij Clean Energy en Vandebron: alle klanten krijgen ermee te maken.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energielasten minimaliseren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze website bekijk je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Nu starten? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Opties zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken ” en “Zet de koelkast precies waterpas.” Of koop een HR-ketel van Vaillant, Nefit, Atag, Intergas of Remeha.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie moet je niet vergeten! Kies voor een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dit zoek je onmiddellijk door gebruik te maken van ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is niet goedkoop. Tegenwoordig bestaan er interessante milieuvriendelijke producten die goedkoop verwarmen. O.a. infraroodpanelen, zonneboiler, warmtenet, warmtepomp, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

Op dit moment zijn er verschillende bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welk bedrijf moet ik kiezen? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Lees nu verder over energiepakket Ooij vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan nu de scherpste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je spot meteen de goedkoopste aanbieder van gas licht (die levert in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Is het voor jou prioriteit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer hiervoor de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen met 0windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Beste klantervaring

Enkele Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en heldere communicatie zijn belangrijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt het eindcijfer en betrouwbare reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Wijnaldum.

Overstappen

Elk energiebedrijf is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Controleer daarom jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer voorlichting inzake zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wijnaldum is zonder problemen via internet. Je kunt kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn vaak voordeliger dan die voor consumenten. Het voordeel kan hoger worden wanneer je een hoop gas en elektriciteit inkoopt. Het grote voordeel voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van het privégebruik kan jij opgeven als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Heenvliet afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers zijn geïnteresseerd in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Wijnaldum is ook mogelijk door te investeren in duurzame installaties zoals o.a. pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als de bedrijven. Zodoende draag jij met jouw business bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Wijnaldum vergelijken Eenvoudig een gas & licht abonnement afsluiten en aanvragen