Gas en licht vergelijken Wijckel Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €205


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Voornamelijk het verstookte gas zie je terug in de energiekosten. Om die reden loont het om te controleren welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Wijckel vergelijken? Geef je woongegevens en ook geschatte verbruik in. Door middel van de vergelijker kun jij nu de kosten van gas licht berekenen. Hierna detecteer je direct de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wijckel [Update februari 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest onmisbare aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen via een alles-in-één pakket. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf in de regio De Friese Meren (dit zijn organisaties als Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Wijckel kan gemakkelijk bij één leverancier. Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je de meest aantrekkelijke. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Doorloop snel het 7-stappen model (of bezoek vergelijk tarieven DELTA).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat jouw energieverbruik.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (co2 gecompenseerd, groen, groen uit NL, groen uit EU, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Klik op de voordeligste energie aanbieder.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Wijckel.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom is passend wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Weet je alles al van Eneco, Essent, NLE, Pure Energie, Vattenfall of Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie? Hierna bekijk je de veel gekozen energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren aanmerkelijk per gezin. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €115 – €150. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Dit kan middels de vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Wijckel vegelijken. Onderstaand zie je mogelijke gas-licht kosten voor enkele klasse woningen en aantal inwoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Wijckel. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hieronder tref je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,5 €122,75 €133,25 €142
Tussenwoning €107,75 €139,25 €152,25 €163
Hoekwoning €129,75 €150,25 €169 €178,5
2 onder 1 kap €146,75 €168,25 €183,5 €192,25
Landhuis €178 €197,5 €213,75 €222,5
Gemiddeld €121,5 €146,5 €159,5 €168,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Normaal heeft dit te maken met de netbeheerder (als. Stedin). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Vaak is een elektriciteitsprobleem heel erg snel gefixt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Wijckel? Het maakt niet uit of je zit bij Fenor en Vandebron: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De kosten van energie omlaag bijstellen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder achterhaal jij aanwijzingen om vandaag nog te besparen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Direct besparen? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder ” en “Laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.” Of neem een HR-ketel van Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij regelt dit meteen middels onze specialisten.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik vind je allerlei duurzame producten die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld zonneboiler, zonnepanelen, biomassaketel, infraroodpanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

Tegenwoordig vind je diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energie-aanbieder is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Hecht jij waarde aan een goede klantenservice, schone stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Lees nu verder over energiepakket Olterterp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Bezoek dan gemakkelijk de betaalbaarste maatschappij van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij spot vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan natuurlijk het filter “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar energiepakketten met bijv. zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende ratings

Meer en meer consumenten hopen op een professionele klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en duidelijke voorwaarden is onmisbaar. Om dit te weten te komen raadpleeg je de totale beoordeling en actuele reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Wijckel.

Overstappen

Elke aanbieder zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk omdat je aan een contract vastzit. Check altijd de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende advies betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wijckel werkt snel in een online omgeving. Men kan kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De prijzen worden weergegeven met en zonder BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn vaak gunstiger dan het tarief voor de normale consument. De bonus kan hoger worden wanneer je meer gas en elektriciteit afneemt. Het grote voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Een stukje van eigen privégebruik kan men als zakelijke kosten opvoeren. Nu ook online: gas en stroom in Hee afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Meer en meer zakelijke gebruikers zien heil in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Wijckel? Dat kan door te gaan voor duurzame systemen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Dus: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Zodoende kan de zakelijke wereld iets doen aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Wijckel vergelijken Gemakkelijk een elektra en gas contract afsluiten + aanvragen