Gas en licht vergelijken Olterterp Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €175


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Vooral het gas zie je terug in je energierekening. Hierom loont het om na te gaan welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Olterterp vergelijken? Geef je huisnummer, postcode + verbruiksgegevens in. Met behulp van de gaslicht-vergelijker kan jij binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Daarna vind jij à la minute de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Olterterp [Update maart 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – veruit – de meest essentiële aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen op basis van een alles-in-één pakket. Water krijg je van de verantwoordelijke wateraanbieder uit de omgeving Opsterland (dit zijn organisaties als Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Olterterp is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Dankzij de vergelijker ontdek je het meest betaalbare contract. Maar hoe kan ik dat doen? Ga aan de slag met de tips van onze specialisten (of bekijk info over korting bij Westland Infra).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, zon, co2 gecompenseerd, groen uit NL, groen).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Olterterp.

Betreft het nieuwbouw? Gas water en stroom regel je via Mijn Aansluiting. Zo af en toe kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor elektriciteit is passend wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ken jij Greenchoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Pure Energie of Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Oxxio? In de volgende lijst tref je een aantal scherpe gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie schommelen wel per huishouden. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €85 tot €240. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van de contract vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Olterterp vegelijken. In de tabel achterhaal je de doorsnee prijzen voor enkele woningtypes en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Olterterp. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hieronder ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio Opsterland.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,75 €121 €132,5 €142,5
Tussenwoning €108,25 €140 €155,5 €162,5
Hoekwoning €130 €149,75 €168,5 €178,5
2 onder 1 kap €146,75 €167,5 €183,75 €192,75
Landhuis €176,25 €200 €212,5 €223,25
Modaal €122 €147,25 €158,75 €171

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal komt dit door de netbeheerder (bijvoorbeeld Westland Infra). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Normaliter is een stroomprobleem in enkele ogenblikken opgelost. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Olterterp? Dit is nooit exclusief te wijten aan Energieflex en Leon Zeewolde: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De kosten van energie beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze pagina ontdek je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Gebruik energie verlagen
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is eigenlijk het meest belangrijk. Voorbeelden zijn “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “Elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.” Of neem een HR-ketel van Vaillant, Remeha, Intergas, AWB of Atag.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie loont! Selecteer een 1 jarig contract met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat regel je binnen no-time met onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is een kostbaar proces. Tegenwoordig kan je profiteren van diverse milieuvriendelijke installaties die goedkoper in gebruik zijn. Zoals pelletkachel, zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In Holland heb je de keuze uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welk bedrijf moet ik kiezen? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Wil jij graag betrouwbare medewerkers, schone stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Ook interessant: energiepakket Guttecoven vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies dan binnen no-time de betaalbaarste maatschappij van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij treft ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (werkzaam in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer hiervoor de “duurzame energie” filter. Tevens kun je uitkijken naar pakketten voor elektra en gas met bronnen zoals windenergie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Hoogste ratings

Sommige huizenbezitters eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en betrouwbare informatie is wenselijk. Hiervoor neem je als uitganspunt het eindcijfer en nieuwe comments van afnemers voor energiebedrijven Olterterp.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Inspecteer als eerste jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij meer info m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Olterterp werkt eenvoudig door het internet. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De kosten kun je vinden zowel in als uit de BTW. Bedrijven mogen de 21% BTW weer terugvragen. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn soms goedkoperdan wat normale huishoudens betalen. De korting kan toenemen als je extra veel gas en elektriciteit gebruikt. Het grote voordeel voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting aanvragen. Het onderdeel van het privégebruik kun jij dan als zakelijke kosten opvoeren. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Aarle-Rixtel afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke gebruikers zijn geïnteresseerd in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Olterterp? Doe dit door te investeren in duurzame installaties zoals pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. In de nabije maanden zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan de energierevolutie.

Energiepakketten Olterterp vergelijken Gemakkelijk een gas en elektra contract afsluiten + aanvragen