Gas en licht vergelijken Wierum Snel leveranciers vergelijken en bespaar tot €345


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht gebruik restulteert in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Hoofdzakelijk het gas waarmee je jouw huis verwarmt beïnvloedt de energiekosten. Hierom is het verstandig om te bekijken welke energieaanbieder het goedkoopste is. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Wierum vergelijken? Voer je adres en ook geschatte verbruik in. Met behulp van deze website kan je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Naderhand vind je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wierum [Update juni 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – zonder twijfel – de meest elementaire voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Dongeradeel (denk hierbij aan Vitens). Gas en licht afsluiten in Wierum kan gemakkelijk bij één bedrijf. Dankzij gaslichtafsluiten.nl bekijk jij de meest aantrekkelijke. Maar hoe kan ik dat doen? Doorloop snel de stappen hieronder (of check vergelijk tarieven Clean Energy).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (wind, zon, groen uit EU, groen uit NL, grijs).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Selecteer het voordeligste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Wierum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektriciteit aanvragen gaat via MijnAansluiting. Zo af en toe verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor elektriciteit voldoet bij zo’n warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juni 2024

Wil jij graag bij Essent, Eneco, NLE, Pure Energie, Greenchoice of Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE, Qurrent? Onderstaand zie je onze meest gekozen energiecontracten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten verschillen enorm per gezin. De maandelijkse tarieven / nota varieert tussen €110 en €240. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met de tariefvergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Wierum vegelijken. In onderstaand schema tref jij de gemiddelde prijzen voor populaire soorten woningen en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Wierum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In het schema hieronder detecteer je het doorsnee- energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,25 €120,5 €132,75 €141,75
Tussenwoning €106,5 €138,5 €154,75 €163,5
Hoekwoning €131,75 €151,5 €168 €178,5
2 onder 1 kap €147,25 €170 €183,25 €194
Villa €176,25 €200,25 €215,5 €223
Gemiddeld €122,25 €145,75 €161,25 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Normaal is de boosdoener de netbeheerder (zoals Enduris). De oorzaak kan zijn inspectie of onderhoud. Door de bank genomen zijn stroomproblemen heel erg snel beëindigd. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Wierum? Of je nu stroom afneemt bij Budget Energie en/of UnitedConsumers: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De kosten van energie verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Bijgaand tref je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent ” en “De gordijnen dicht doen.” Of bestel de HR-ketel van Vaillant, Nefit, Remeha, Atag of Intergas.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat vind jij à la minute aan de hand van ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is gewoon duur. Heden ten dage vind je interessante groene energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Neem nou zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, warmtepomp, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra past bij mij?

Op dit moment hebben we een hele scala aan aanbieders van stroom en gas. Welke stroom maatschappij past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie vriendelijke klantenservice, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Zoek ook naar energiepakket Oldetrijne vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval direct de scherpste leverancier van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij bekijkt onmiddellijk de goedkoopste maatschappij (actief in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Kijk jij vooral of energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer daarvoor de “duurzame energie” optie. Of wil jij gas en elektra abonnementen met bronnen als groene stroom uit NL, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Uitstekende ratings

Opvallend veel mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een snelle service, en geen kleine lettertjes wil iedereen. Om hier achter te komen kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en actuele comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Wierum.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Bestudeer hierom het einde van je contracttermijn. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra details betreft zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wierum kan onmiddellijk online. Daarvoor zijn B2B contracten. De prijzen zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven mogen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn regelmatig betaalbaarder vergeleken met de reguliere prijzen. De compensatie kan groter worden in het geval je een heleboel gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Een gedeelte van je privégebruik kan men aftrekken als kosten voor het bedrijf. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Hazerswoude afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemingen gaan voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Wierum gebeurt ook door een belang te nemen in milieuvriendelijke oplossingen zoals bijv. biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de industrie het gasverbruik moeten terugdringen. Dus: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Op basis daarvan draag jij met jouw business bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Wierum vergelijken Snel online een gas & elektra contract aanvragen en afsluiten