Gas en licht vergelijken Wanswerd Direct leveranciers vergelijken en bespaar wel €155


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Overwegend het gas dat je verstookt kom je weer tegen in je energierekening. Vandaar loont het om te checken welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Probleemloos gas en licht leveranciers in Wanswerd vergelijken? Geef je woongegevens & verbruik in. Via de vergelijker kan je als consument binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend bekijk jij binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Wanswerd [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de basis aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen aan de hand van 1 combinatie abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Ferwerderadiel (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Wanswerd doe je wel bij één aanbieder. Via de energievergelijker achterhaal je het pakket met de laagste prijs. Hoe doe ik dit? Volg het 7-stappen model (of bezoek overstapbonus Huismerk Energie).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (wind, zon, groen uit EU, groen uit NL, co2 gecompenseerd).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Check het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Wanswerd.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra regel je via de website mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor stroom is genoeg wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor Vattenfall, Pure Energie, NLE, Greenchoice, Eneco of Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE? Onderstaand vind je actuele top energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden maakt gebruik van gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen nogal per huishouden. Het doorsnee maandelijkse voorschot bedraagt tussen de €85 en €200. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met behulp van onze vergelijker / tools. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Wanswerd vegelijken. Hierna bekijk jij de gemiddelde prijzen voor diverse woningtypes en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Neem jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Wanswerd. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In het schema hieronder bekijk jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Ferwerderadiel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,25 €123,25 €131,5 €140,25
Tussenwoning €109 €139,25 €155,25 €162,75
Hoekwoning €131,25 €152,5 €166,75 €179,25
2 onder 1 kap €145,5 €167,75 €182,75 €191,5
Bungalow €179 €198,75 €214,25 €223,5
Modaal €123,75 €146,5 €160,5 €169,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Meestal ligt dit aan de netbeheerder (zoals Enexis). Dit komt vaak door werkzaamheden aan het netwerk. Gebruikelijk is zo’n storing binnen enkele uren verholpen. Als je geen stroom hebt kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Wanswerd? Of je nu stroom afneemt bij Anode Energie en Pure Energie: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energierekening verminderen is te doen op diverse manieren. Op deze website tref je 3 adviezen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Bijv. “niet alle radiatoren open zetten ” en “Overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.” Of neem een HR-ketel van Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie loont! Ga voor een 1 jaar abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dit zoek je nu door gebruik van onze vergelijkingen.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken kost veel (duur) gas. Vandaag de dag zijn er veel “groene” producten die op lage kosten draaien. Neem nou infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

In ons land zijn er flink wat aanbieders van stroom en gas. Welke stroom maatschappij past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van je wensen en behoeften. Zoeken jullie uitstekende service, duurzame energie of juist het goedkoopste energiecontract? Mensen zochten ook naar: energiepakket Nieuwegein vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies dan ogenblikkelijk de betaalbaarste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij ontdekt nu de goedkoopste leverancier van gas en elektra (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Neem dan zeker de mogelijkheid “duurzame energie”. Of willen jullie gas licht contracten op basis van bronnen zoals groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Beste waardering

Opvallend veel Nederlanders hopen op een professionele klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, deskundige specialisten, en betrouwbare informatie is noodzakelijk. Hiervoor kijk je naar het klantcijfer en recentelijke beoordelingen van afnemers voor energiebedrijven Wanswerd.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een nieuw contract kan soms lastig worden door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer hierom de voorwaarden in het contract. Vervolgens kan je pas het energiecontract oversluiten. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additieve informatie over zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Wanswerd is nu in een online omgeving. Als ondernemer heb je de keuze uit abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn vaak betaalbaarder vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen flink oplopen wanneer je een hoop gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel bij ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Een deel van het privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Nu ook online: gas en stroom in Giethoorn afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers zijn geïnteresseerd in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Wanswerd? Doe dit door een belang te nemen in milieuvriendelijke energiebronnen zoals o.a. pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Conclusie: zowel thuis gasvrij wonen als op zakelijke locaties. Op basis daarvan draagt iedereen bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Wanswerd vergelijken Zonder moeite een gas en licht contract afsluiten + aanvragen