Gas en licht vergelijken Waaxens Nu leveranciers vergelijken en bespaar €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In het bijzonder het gasverbruik drukt zwaar op jouw energierekening. Vandaar is het goed om te vergelijken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Snel gas en licht leveranciers in Waaxens vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook energieverbruik in. D.m.v. onze tool kun jij à la minute de kosten van gas licht berekenen. Daarna vind jij à la minute de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Waaxens [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – overduidelijk – de meest elementaire voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van een totaal abonnement. Water wordt geregeld via het drinkwaterbedrijf in de provincie Dongeradeel (dat kan zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Waaxens doe je wel bij één aanbieder. Aan de hand van de energievergelijker bekijk je de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg de stappen hieronder (of check overstapbonus Pure Energie).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, co2 gecompenseerd, groen, wind, groen uit NL).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Spot de voordeligste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Waaxens.

Nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is gepast bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ken jij Greenchoice, NLE, Vattenfall, Eneco, Essent of Powerpeers, Oxxio, Qurrent, ENGIE, Budget Energie? Hieronder zie je onze kwalitatieve pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie verschillen aanmerkelijk per huishouden. De maandelijkse energielasten schommelt tussen €80 – €215. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen middels onze gaslicht-vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk de kosten van gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Waaxens vegelijken. Hierna bekijk je aannemelijke gas-licht kosten voor enkele soorten huizen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Waaxens. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Via de volgende tabel bekijk jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,25 €122,5 €131,5 €141,25
Tussenwoning €108,5 €138,25 €152,75 €162,25
Hoekwoning €132,25 €149,75 €167,25 €178
2 onder 1 kap €144,5 €169,5 €184 €192,25
Villa €177,75 €200,25 €215 €222,75
Standaard €124,25 €145,5 €158,25 €168,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk heeft dit te maken met de netbeheerder (zoals Endinet Groep). De oorzaak kan zijn onderhoud aan de netwerken. Door de bank genomen is een stroomprobleem in no-time opgelost. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Waaxens? Of je nu stroom afneemt bij Anode Energie en UnitedConsumers: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De kosten van energie reduceren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder tref je 3 adviezen voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Je energieverbruik verminderen is inherent aan een lagere nota. Onder andere “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas ” en “Zoveel mogelijk dubbel glas.” Of installeer een HR-ketel van Atag, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Ga voor een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat zoek jij eenvoudig door gebruik te maken van onze specialisten.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is niet goedkoop. Heden ten dage vind je diverse verantwoorde oplossingen die goedkoop verwarmen. Neem nou warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

Tegenwoordig vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welk stroombedrijf is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie goede hulp en ondersteuning, groen gas en groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Nieuwkoop vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Bezoek dan snel de gunstigste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je ontdekt eenvoudig de goedkoopste leverancier (uit Friesland) passen bij je energiegebruik.

Duurzaam gas en groene stroom

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Kies dan natuurlijk de “duurzame energie” filter. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bijvoorbeeld CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Hoogste waardering

Meer en meer consumenten hopen op een professionele klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en duidelijke omschrijvingen wil iedereen. Hiervoor kan je kijken naar het eindcijfer en actuele comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Waaxens.

Overstappen

Elke aanbieder zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt door de geldende opzegtermijn. Controleer als eerste de datum dat je contract afloopt. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele details aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Waaxens is moeiteloos via internet. Je kunt kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven kun je vinden zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor producten als zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruik zijn een stuk scherper dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan hoger worden zodra je een hele hoop gas en elektriciteit verbruikt. Het grote voordeel bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Een stukje van je privégebruik mag men opvoeren als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Goingarijp afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Meer en meer zakelijke klanten investeren in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Waaxens? Dat kan door geld te steken in groene systemen zoals o.a. pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook fabrieken van het gas afgaan. Samengevat: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op kantoor. Op deze manier draag jij met jouw business bij aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Waaxens vergelijken Nu een licht en gas abonnement aanvragen + afsluiten