Gas en licht vergelijken Waal Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Met name het gas kom je weer tegen in jouw energierekening. Daarom loont het om na te gaan welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Direct gas en licht leveranciers in Waal vergelijken? Vul jouw locatie & verbruik in. Via de vergelijker kan jij nu de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap ontdek je vandaag nog de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Waal [Update april 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest fundamentele voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar via één verzamel contract. Water neem je af bij de betreffende leverancier in de provincie Molenwaard (denk hierbij aan Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Waal doen de meesten bij één maatschappij. Middels onze tool achterhaal jij het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg het 7-stappen model (of bezoek overstapbonus Innova Energie).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Zuid-Holland).
  2. Schat stroom- en gasverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, zon, grijs, wind, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Spot het voordeligste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Waal.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een elektriciteitspakket is toereikend bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor NLE, Eneco, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice of ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl? Hierna bekijk je diverse vaak gekozen pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden nuttigt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen nogal per woning. Gemiddelde maandafrekening schommelt tussen €80 en €250. Vandaag nog jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van de contract vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Waal vegelijken. In het schema hieronder tref je de gemiddelde gas-licht kosten voor veel voorkomende klasse woningen en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Check jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Waal. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Onderstaand achterhaal jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Molenwaard.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,25 €121 €130,5 €143,5
Tussenwoning €106,75 €139,5 €153,5 €163,75
Hoekwoning €132,25 €150 €168,75 €176,25
2 onder 1 kap €146,75 €170,25 €181,75 €192,5
Villa €177 €197,75 €214,75 €222,75
Doorsnee €121,25 €146,25 €160 €170,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Dikwijls ligt dit aan de netbeheerder (zoals Liander). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. Meestal zijn stroomproblemen binnen enkele uren opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Een storing bij de netbeheerder in Waal? Of je nu stroom afneemt bij DELTA of Powerpeers: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De kosten van energie omlaag bijstellen is mogelijk op verschillende wijzes. Bijgaand bekijk jij 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Nu starten? Minder elektriciteit verbruiken resulteert direct in minder lasten. Bijv. “neem een waterbespaarder ” en “Je gaskachel goed onderhouden en ventileren.” Of bestel de HR-ketel van Atag, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze vind je à la minute met onze tools.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken verstookt een hoop duur gas. Vandaag de dag vind je velerlei “groene” systemen die goedkoop verwarmen. Bijvoorbeeld warmtenet, zonnepanelen, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder moet ik kiezen?

In Nederland vind je veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energiemaatschappij past bij mij? Dit wordt bepaald door je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan vriendelijke klantenservice, schone stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Nieuwendijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies dan onmiddellijk de gunstigste maatschappij van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij bekijkt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas licht (die levert in Zuid-Holland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Is het voor jou prioriteit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem dan natuurlijk als bron “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar energiepakketten op basis van 0zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Uitstekende waardering

Enkele woningeigenaren willen de beste klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden is noodzakelijk. Om hier achter te komen raadpleeg je de totale beoordeling en nieuwe meningen van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Waal.

Overstappen

Elke leverancier wil graag extra afnemers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is niet altijd mogelijk doordat je met een contract te maken hebt. Check hierom het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende advies m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Waal werkt eenvoudig via internet. Er zijn flink wat abonnementen voor de zakelijke markt. De prijzen zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij de aanschaf van onder andere zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn soms betaalbaarder dan de particuliere tarieven. De compensatie kan toenemen op het moment dat je meer gas en elektriciteit gebruikt. Groot voordeel betreffende ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting bestellen. Het aandeel van het privégebruik kun jij dan opgeven als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Ginnum afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemingen maken de keuze voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Waal kan natuurlijk door te kiezen voor milieuvriendelijke systemen als pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook fabrieken van het gas afgaan. Dus: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als bedrijfsgebouwen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Waal vergelijken Moeiteloos een gas & stroom contract aanvragen + afsluiten