Gas en licht vergelijken Utrecht Nu leveranciers vergelijken en bespaar €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Voornamelijk het gas beïnvloedt jouw energierekening. Hierdoor is het beslist niet onverstandig om te bekijken welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Utrecht vergelijken? Geef je woongegevens plus verbruik in. Middels de energievergelijker kun je nu de kosten van gas licht berekenen. Daarop vind je eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Utrecht [Update juni 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – verreweg – de meest elementaire voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar door middel van een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Utrecht (dit zijn organisaties als Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Utrecht kan gemakkelijk bij één bedrijf. Door middel van de energievergelijker zie je de meest aantrekkelijke. Hoe dat werkt? Gebruik de stappen hieronder (of check goedkope tarieven Cogas).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Utrecht).
  2. Maak een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (grijs, co2 gecompenseerd, groen, wind, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Bereken de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Utrecht.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra registreer je bij Mijn Aansluiting. Zo nu en dan kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor stroom is gepast bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Eneco, NLE, Greenchoice, Pure Energie of Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Oxxio, Budget Energie? Hieronder ontdek je de huidige meest gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden consumeert gas en elektriciteit. De energiekosten wisselen flink per huishouden. De maandelijkse energienota ligt ergens tussen de €120 en €210. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan middels de tariefvergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Utrecht vegelijken. Hierna tref je geschatte gas-licht kosten voor enkele woningtypes en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Utrecht. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Via de volgende tabel bekijk je het doorsnee- energieverbruik in de regio Utrecht.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101 €120,25 €132,25 €140,5
Tussenwoning €107 €141,5 €155,25 €164
Hoekwoning €132,5 €151,25 €166,25 €176,25
2 onder 1 kap €146,5 €169 €182,5 €194,25
Landhuis €178,75 €198 €212,25 €224
Doorsnee €124,5 €144,25 €161 €169,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaal ligt dit aan de netbeheerder (bijvoorbeeld Westland Infra). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Door de bank genomen zijn stroomproblemen in no-time verholpen. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Een storing bij de netbeheerder in Utrecht? Of je nu klant bent bij Energieflex en HVC: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energielasten verminderen is te doen op diverse manieren. Hierna detecteer je 3 tips om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Je energieverbruik verminderen is het meest voor de hand liggend. Mogelijkheden zijn “neem een waterbespaarder ” en “Probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.” Of installeer een HR-ketel van Remeha, AWB, Atag, Vaillant of Intergas.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Deze vind je moeiteloos door middel van onze tools.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen is gewoon duur. Op dit moment kun jij gebruik maken van veel verantwoorde oplossingen die op lage kosten draaien. O.a. infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra kiezen?

In Holland werken diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke stroom maatschappij moet ik kiezen? Dat ligt aan waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan een goede klantenservice, schone stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Middelstum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan meteen de gunstigste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul de vergelijker volledig in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je vindt zonder problemen de goedkoopste maatschappij (werkzaam in Utrecht) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Kijk jij vooral of stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Neem daarvoor de optie “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten met bijv. groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Beste klantervaring

Opvallend veel woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en transparantie is onmisbaar. Daarvoor raadpleeg je het klantcijfer en recentelijke recensies van huidige contractanten voor energiebedrijven Utrecht.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil graag extra afnemers. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Check eerst jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende advies omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Utrecht kan binnen no-time online. We zien steeds meer unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven vind je uiteengezet met en zonder BTW. Bedrijven mogen de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn regelmatig lager dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan groter worden op het moment dat je veel gas en elektriciteit verbruikt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van het privégebruik kan men aftrekken van je winst. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Esch afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: ondernemingen gaan voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Utrecht? Dat kan door te investeren in milieuvriendelijke energiebronnen zoals bijv. infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Utrecht vergelijken Makkelijk & snel een gas en stroom abonnement aanvragen en afsluiten