Gas en licht vergelijken Uitdam Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar tot €120


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In de eerste plaats het verstookte gas heeft veel invloed op jouw energiekosten. Hierom is het slim om te zien welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Uitdam vergelijken? Vul postcode + huisnummer & verbruiksgegevens in. Dankzij gaslichtafsluiten.nl kun je gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap tref jij eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Uitdam [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – overduidelijk – de belangrijkste voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen middels 1 combinatie abonnement. Water krijg je van het waterbedrijf actief in de buurt van Waterland (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Uitdam doe je wel bij één partij. Op basis van gaslichtafsluiten.nl vind je de goedkoopste. Maar op welke manier kan dat? Doorloop snel het advies van onze experts (of lees verder over goedkope tarieven Noordelijk Lokaal Duurzaam).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Noord-Holland).
  2. Geef een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (wind, groen, groen uit EU, co2 gecompenseerd, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Selecteer de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet op de woning. Toch overstappen? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Uitdam.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra regel je via Mijnaansluiting.nl. Mogelijk verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor stroom is passend wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor Eneco, Essent, Greenchoice, Pure Energie, NLE of Oxxio, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE? In de kolommen hierna achterhaal je diverse veel gekozen energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen aanmerkelijk per huishouden. De maandelijkse energierekening ligt in de range tussen de €95 en €250. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van de vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Uitdam vegelijken. Hieronder bekijk je de gemiddelde energiekosten voor veel voorkomende soorten huizen en type gezinnen. Klopt dit met mijn lasten? Check jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Uitdam. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Via de volgende tabel tref jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Waterland.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101 €120,75 €130,75 €140,5
Tussenwoning €109,25 €139 €152,75 €163
Hoekwoning €132,25 €151,75 €168 €178,25
2 onder 1 kap €144,5 €168,5 €182,75 €191,25
Villa €176,5 €199,5 €215,5 €223,5
Doorsnee €124,5 €144,5 €160,75 €170,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Normaal is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud aan de netwerken. Normaliter zijn elektriciteitsstoringen in enkele ogenblikken weggewerkt. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Uitdam? Dit is nooit exclusief te wijten aan Anode Energie of Vandebron: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energielasten verminderen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze website bekijk je suggesties om vandaag nog te besparen.

 1. Minder energie gebruiken
  Nu starten? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken ” en “Draai geen warm programma als dit niet nodig is.” Of plaats zo’n HR-ketel van Remeha, AWB, Nefit, Intergas of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is interessant! Neem een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Deze bekijk jij snel door gebruik van onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken kost veel (duur) gas. Tegenwoordig vind je meerdere milieuvriendelijke systemen die goedkoop verwarmen. Bijvoorbeeld zonnepanelen, pelletkachel, biomassaketel, warmtenet, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder moet ik kiezen?

Op dit moment werken diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welk energiebedrijf is het beste? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Vind alles uit over energiepakket Melick vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval simpelweg de gunstigste aanbieder van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Noord-Holland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer daarvoor het filter “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar stroom en gascontracten met bronnen als windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Beste ratings

Een deel van de Nederlanders kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes is wenselijk. Daarvoor lees je de gemiddelde cijfers en recente beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Uitdam.

Overstappen

Elke leverancier van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer hierom het einde van je contracttermijn. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan meer advies inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Uitdam gaat nu via internet. Er zijn flink wat pakketten voor de zakelijke markt. De energietarieven zijn uitgesplitst met en zonder BTW. Een ondernemer mag de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook in het kader van bestelling voor o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn doorgaans goedkopervergeleken met de reguliere prijzen. Het voordeel kan sterk oplopen als je een boel gas en elektriciteit gebruikt. Het grote voordeel t.b.v. ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting aanvragen. Een stukje van het privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Enkhuizen afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemers zijn geïnteresseerd in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Uitdam? Dat kan door te beleggen in “groene” producten zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal de zakelijke markt van het gas afgaan. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als bedrijfsgebouwen. Zo draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Uitdam vergelijken Nu een gas & stroom contract afsluiten + aanvragen