Gas en licht vergelijken Enkhuizen Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €200


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Overwegend het gas dat je verstookt drukt zwaar op de energienota. Hierom is het beslist niet onverstandig om te vergelijken welke energieaanbieder voor jou het voordeligst is. À la minute gas en licht leveranciers in Enkhuizen vergelijken? Voer je adres + verbruik in. Met behulp van deze website kan je nu de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Enkhuizen [Update juni 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – zonder twijfel – de basis voorzieningen in een woning. Gas, water en licht bestel je niet door middel van één compleet abonnement. Water krijg je van de betreffende leverancier in de regio Enkhuizen (dat kan zijn PWN). Gas en licht afsluiten in Enkhuizen kan gelukkig wel bij één partij. Via de energievergelijker achterhaal jij de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk NLE korting).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland).
  2. Maak een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Kies een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Kies het soort stroom (grijs, groen uit EU, groen, zon, co2 gecompenseerd).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Kies de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Enkhuizen.

Nieuwbouw? Gas, elektra en water registreer je bij www.mijnaansluiting.nl. Zo af en toe doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom is zat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kiezen jullie voor Greenchoice, Essent, Eneco, NLE, Vattenfall of Budget Energie, Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Energiedirect.nl? In de volgende lijst tref je een aantal veel bestelde energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning nuttigt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten variëren flink per gezin. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €120 en €240. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je door gebruik te maken van onze handige energievergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Meer weten over gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Enkhuizen vegelijken. Onderstaand vind je aannemelijke tarieven voor diverse soorten woningen en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energienota, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Enkhuizen. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hierna ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio Enkhuizen.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100 €120,5 €133 €141,5
Tussenwoning €106,25 €139,5 €152,25 €162,75
Hoekwoning €129,75 €152,25 €169,5 €178
2 onder 1 kap €145,75 €170 €183,75 €194
Villa €179,5 €198 €213 €224
Standaard €123,75 €145 €159 €168,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal komt dit door de netbeheerder (o.a. Westland Infra). De oorzaak kan zijn onderhoud aan de netwerken. In een doorsnee situatie is een elektriciteitsprobleem heel erg snel weggewerkt. Als je geen stroom hebt is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Enkhuizen? Of je nu stroom afneemt bij Budget Energie of Qurrent: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energiekosten verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze website detecteer je suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Opties zijn “meer truien en dekens gebruiken ” en “Gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie kan snel uit! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij regelt dit gemakkelijk middels onze specialisten.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Vandaag de dag is er keuzen uit allerlei groene energiebronnen die op lage kosten draaien. Bijv. zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp, infraroodpanelen, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

Tegenwoordig zien we steeds meer bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke aanbieder is het beste? Dit heeft te maken met jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag betrouwbare medewerkers, duurzame energie of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Westbroek vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer in dat geval simpelweg de scherpste energieleverancier van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij achterhaald direct de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (werkzaam in Noord-Holland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer daarvoor de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bronnen als zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, windenergie.

Hoogste waardering

Een groeiend aantal Nederlanders hopen op een professionele klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, deskundige specialisten, en transparantie wil iedereen. Hiervoor neem je als uitganspunt het klantcijfer en de laatste reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Enkhuizen.

Overstappen

Elke leverancier van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk doordat je met een contract te maken hebt. Controleer dus de einddatum van je contract. Hierna kan jij pas het energiecontract oversluiten. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve informatie betreft zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Enkhuizen kan direct via de pc. Er is een heel scala aan unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven worden weergegeven zowel in als uit de BTW. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn doorgaans lager dan wat normale huishoudens betalen. De bonus kan toenemen als je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit afneemt. Groot voordeel bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Een deel van je privégebruik kun men dan als zakelijke kosten opvoeren. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Oosterend afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal bedrijven investeren in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Enkhuizen gebeurt ook door te beleggen in milieuvriendelijke systemen als infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de industrie de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Zo draagt iedereen bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Enkhuizen vergelijken Snel online een gas & elektra contract afsluiten + aanvragen