Gas en licht vergelijken Tuk Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €135


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Voornamelijk het gasverbruik heeft veel invloed op de energienota. Vandaar is het verstandig om te zien welke energiemaatschappij voor jou voordelig is. Meteen gas en licht leveranciers in Tuk vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus energieverbruik in. Geholpen door de energievergelijker kun jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend bekijk je à la minute de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Tuk [Update juni 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het zijn dan ook – zonder twijfel – de meest fundamentele voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar via één compleet abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Steenwijkerland (voorbeelden zijn Evides). Gas en licht afsluiten in Tuk kan gelukkig wel bij één organisatie. Door gebruik te maken van de gaslicht-vergelijker vind je de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met het 7-stappen model (of bezoek goedkope tarieven Budget Energie).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Overijssel).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Kies de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Kies het soort stroom (grijs, groen, zon, wind, groen uit NL).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Klik op het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Wil je toch een ander pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Tuk.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, stroom en water regel je via de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een elektriciteitspakket voldoet wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juni 2024

Wil jij graag bij Pure Energie, Essent, Eneco, Greenchoice, Vattenfall of Oxxio, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl? In de volgende lijst zie je diverse top stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen aanzienlijk per woning. Gemiddelde maandafrekening varieert tussen €95 tot €210. Snel de gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van de tariefvergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en check de kosten voor elektra en gas. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Tuk vegelijken. In het schema hieronder vind je de modale prijzen voor populaire soorten woningen en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Tuk. Betaal ik veel voor gas en elektra? Onderstaand ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio Steenwijkerland.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,75 €123 €130,75 €142
Tussenwoning €106,75 €141,5 €153,25 €163
Hoekwoning €131,5 €150,25 €167,25 €176,25
2 onder 1 kap €146 €170 €182 €192
Villa €179,25 €197,25 €213,5 €224
Gemiddeld €122 €147 €161,25 €170,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in werkzaamheden aan het netwerk. Doorgaans is een elektriciteitsprobleem heel erg snel gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Tuk? Of je nu stroom afneemt bij Greenchoice en Powerpeers: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energienota reduceren is te doen op diverse manieren. Op deze website tref je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Minder elektriciteit verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten ” en “Zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Nefit, Intergas, Atag of AWB.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een 1 jaar abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je regelt dat eenvoudig door middel van ons zoekscript.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen is een kostbaar proces. Op het ogenblik bestaan er aantrekkelijke “groene” systemen die goedkoop verwarmen. Onder andere infraroodpanelen, pelletkachel, zonnepanelen, warmtenet, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

Tegenwoordig zijn er verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke stroomaanbieder past bij mij? Dat ligt aan wat jij belangrijk vindt. Vind je zaken belangrijk als goede hulp en ondersteuning, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Marum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer in dat geval eenvoudig de meest voordelig energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij ontdekt vandaag nog de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Overijssel) voor jouw situatie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer dan zeker de “duurzame energie” filter. Of zoek specifiek naar gas + stroom pakketten op basis van bronnen zoals groene stroom uit NL, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, windenergie.

Uitstekende beoordeling

Een groeiend aantal consumenten kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om hier achter te komen neem je als uitganspunt het eindcijfer en de laatste beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Tuk.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Analyseer eerst de einddatum van je contract. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele details met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Tuk gaat à la minute online. Er is een heel scala aan speciale zakelijke abonnementen. De tarieven kun je vinden in bruto en netto prijzen. Bedrijven mogen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De stroomtarieven van zakelijke klanten zijn aanzienlijk betaalbaarder vergeleken met de reguliere prijzen. De korting kan hoger worden wanneer je een heleboel gas en elektriciteit gebruikt. De meerwaarde t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Het aandeel van het privégebruik mag jij opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Elkenrade afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten zijn geïnteresseerd in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Tuk gebeurt ook door een belang te nemen in “groene” systemen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. In de toekomst zal de zakelijke markt niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook ondernemingen. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor de energierevolutie.

Energiepakketten Tuk vergelijken Probleemloos een gas en licht contract afsluiten en aanvragen