Gas en licht vergelijken Marum Direct leveranciers vergelijken en bespaar tot €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Voornamelijk het gas heeft veel invloed op jouw energienota. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te checken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Marum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook geschatte verbruik in. D.m.v. de energievergelijker kun je simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend tref jij snel de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Marum [Update maart 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de allerbelangrijkste aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen op basis van een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij de betreffende leverancier in de provincie Marum (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Marum kan gelukkig wel bij één aanbieder. Geholpen door onze tool achterhaal je het meest betaalbare contract. Maar op welke manier kan dat? Volg het 7-stappen model (of bezoek energie vergelijken bij Enexis).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen).
  2. Schat stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (co2 gecompenseerd, wind, groen uit NL, groen uit EU, groen).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Selecteer de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet op de woning. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Marum.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektriciteit vraag je aan bij de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor elektriciteit is passend bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Weet je alles al van Eneco, Vattenfall, Pure Energie, NLE, Essent of Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio? In de volgende lijst achterhaal je de huidige veel afgesloten energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten verschillen flink per woning. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €120 en €155. Vandaag nog de gas licht kosten berekenen? Dat doe je aan de hand van onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Marum vegelijken. In het schema hieronder achterhaal jij geschatte prijzen voor veel voorkomende klasse woningen en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Marum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hierna ontdek je het gemiddelde energieverbruik in de regio Marum.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,5 €120,75 €130,5 €142,75
Tussenwoning €107,25 €138,25 €155,25 €163,75
Hoekwoning €131,25 €151,5 €168,25 €179,5
2 onder 1 kap €146 €170,25 €182,75 €194
Villa €179,25 €200,25 €215,25 €223,25
Modaal €124,5 €147,5 €158,25 €169

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Doorgaans is de boosdoener de netbeheerder (als. RENDO Netwerken). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Normaal zijn stroomproblemen binnen een paar minuten beëindigd. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Marum? Dit is nooit exclusief te wijten aan Greenchoice en UnitedConsumers: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De kosten van energie verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder vind jij 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Zoals “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken ” en “Eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.” Of neem een HR-ketel van Remeha, Atag, Nefit, Vaillant of Intergas.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Jij regelt dit eenvoudig via onze adviseurs.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis verstookt een hoop duur gas. Vandaag de dag vind je interessante milieuvriendelijke systemen die op lage kosten draaien. Bijv. zonnepanelen, pelletkachel, zonneboiler, warmtenet, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

Op dit moment vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welk stroombedrijf is het beste? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Mensen zochten ook naar: energiepakket Duiven vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Bezoek dan snel de meest voordelig energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul de vergelijker volledig in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je bekijkt gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (actief in Groningen) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Kies daarvoor de “duurzame energie” filter. Tevens kun je uitkijken naar gas licht contracten met bijvoorbeeld CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Beste klantervaring

Veel huizenbezitters kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Hiervoor neem je als uitganspunt de totale beoordeling en actuele comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Marum.

Overstappen

Elke leverancier van energie is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer altijd de einddatum van je contract. Pas in de volgende stap ga je het energiecontract oversluiten. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je meer advies m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Marum gaat onmiddellijk via de pc. Als ondernemer heb je de keuze uit speciale zakelijke abonnementen. De tarieven worden omschreven zowel in als uit de BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn doorgaans voordeliger dan wat normale huishoudens betalen. De bonus kan toenemen als je een hele hoop gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afnemen. Het onderdeel van je privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Weidum afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Marum kan natuurlijk door een belang te nemen in duurzame oplossingen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook fabrieken de gaskraan dicht moeten draaien. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Hierdoor draag jij met jouw business bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Marum vergelijken Direct een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen