Gas en licht vergelijken Swichum Nu leveranciers vergelijken en bespaar €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het verstookte gas heeft veel invloed op de energiekosten. Hierdoor is het goed om te zien welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Probleemloos gas en licht leveranciers in Swichum vergelijken? Voer je adres plus verbruiksgegevens in. Op basis van de energievergelijker kan jij direct de kosten van gas licht berekenen. Hierna vind jij eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Swichum [Update februari 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de meest belangrijke aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet in 1 combinatie abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Leeuwarden (denk hierbij aan WML). Gas en licht afsluiten in Swichum doe je wel bij één leverancier. Geholpen door onze tool zie je het meest betaalbare contract. Maar op welke manier kan dat? Start direct met de tips van onze specialisten (of bekijk info over gas van Fenor).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Bereken stroom- en gasverbruik.
  3. Kies een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit EU, wind, groen uit NL, groen, co2 gecompenseerd).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Selecteer de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Swichum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom is voldoende in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Pure Energie, Eneco, NLE, Greenchoice of Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Qurrent? Hieronder achterhaal je onze veel gekozen gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten verschillen behoorlijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energielasten varieert tussen €85 en €220. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels de contract vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Swichum vegelijken. In het schema hieronder tref jij de doorsnee tarieven voor diverse klasse woningen en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Swichum. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Via de volgende tabel achterhaal je het gemiddelde energieverbruik in de regio Leeuwarden.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,5 €121,75 €132,5 €140,25
Tussenwoning €108 €138,25 €155,5 €165
Hoekwoning €129,25 €149,5 €166,5 €179,25
2 onder 1 kap €146,5 €169 €182 €192
Villa €177,5 €200 €214,5 €221,5
Gemiddeld €124,25 €146,25 €158,5 €170

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (o.a. Coteq Netbeheer). De oorzaak kan zijn netuitbreidingen. In de regel zijn elektriciteitsstoringen heel erg snel gefixt. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Swichum? Of je nu klant bent bij Energiedirect.nl of Vattenfall: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energielasten verminderen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand tref je aanwijzingen om vandaag nog te besparen.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken is het meest voor de hand liggend. Onder andere “korter douchen ” en “Zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.” Of plaats zo’n HR-ketel van Remeha, Intergas, Atag, AWB of Nefit.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Bestel een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Je regelt dat binnen no-time aan de hand van ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag is er keuzen uit velerlei groene systemen die veel minder stroom gebruiken. Neem nou warmtepomp, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier kiezen?

Tegenwoordig vind je diverse aanbieders van stroom en gas. Welke energieleverancier is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of kijk jij enkel naar de prijs? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Loerbeek vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer dan simpelweg de betaalbaarste aanbieder van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul de vergelijker volledig in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij detecteert probleemloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die levert in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies hiervoor de “duurzame energie” optie. Een andere optie is te zoeken naar pakketten voor elektra en gas op basis van o.a. CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Uitstekende ratings

Enkele Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Hiervoor check je de totale beoordeling en de laatste beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Swichum.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk doordat je met een contract te maken hebt. Analyseer om die reden de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het energiecontract oversluiten. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je meer voorlichting betreft zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Swichum is meteen online. Je kunt kiezen uit B2B contracten. De tarieven vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Ook particulieren kunnen dat wanneer men investeert in onder andere zonnepanelen. De stroomtarieven van bedrijven zijn doorgaans voordeliger dan het tarief voor de normale consument. Het voordeel kan hoger worden als je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van het privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Start nu ook met gas en stroom in Drogeham afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemers zijn geïnteresseerd in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Swichum is ook mogelijk door te kiezen voor milieuvriendelijke oplossingen zoals zonneboilers, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als ondernemingen. Op deze manier kan de zakelijke wereld iets doen aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Swichum vergelijken Snel een gas en licht abonnement afsluiten + aanvragen