Gas en licht vergelijken Drogeham Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar €160


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Overwegend het gas waarmee je jouw huis verwarmt zie je terug in de energienota. Daarom is het goed om te bekijken welke energieleverancier een aantrekkelijk contract aanbiedt. Vlug gas en licht leveranciers in Drogeham vergelijken? Geef je woongegevens en verbruik in. Geholpen door onze tool kan je als consument onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Naderhand vind je à la minute de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Drogeham [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de meest belangrijke voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen d.m.v. een totaal abonnement. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier in de regio Achtkarspelen (voorbeelden zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Drogeham is gewoon mogelijk bij één leverancier. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl bekijk je het pakket met de laagste prijs. Hoe dat werkt? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over Essent variabel tarief).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Bepaal een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Kies het soort stroom (groen uit NL, grijs, co2 gecompenseerd, groen uit EU, wind).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Spot de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op de woning. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Drogeham.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water vraag je aan bij MijnAansluiting. Soms kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor elektriciteit is genoeg bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Weet je alles al van Eneco, Greenchoice, Vattenfall, NLE, Essent of Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE? In de volgende lijst tref je onze populaire gas en stroom pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin nuttigt gas en elektriciteit. De kosten variëren nogal per gezinssamenstelling. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt ergens tussen de €85 tot €230. Binnen no-time jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels de tariefvergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Drogeham vegelijken. Hieronder zie je mogelijke energiekosten voor veel voorkomende soorten huizen en type gezinnen. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw energierekening, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Drogeham. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Onderstaand vind je het geschatte energieverbruik in de regio Achtkarspelen.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €121,25 €132,25 €143,5
Tussenwoning €107,75 €140 €152,5 €163,25
Hoekwoning €129,5 €150,75 €167,75 €178,5
2 onder 1 kap €146 €168 €181,75 €194,5
Landhuis €179 €198 €214,25 €221,25
Doorsnee €123,25 €147,25 €160,5 €170,75

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaliter is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld Enduris). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. In een doorsnee situatie zijn stroomproblemen heel erg snel opgelost. Als je geen stroom hebt kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Drogeham? Het maakt niet uit of je zit bij De Vastelastenbond en Vattenfall: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energielasten beperken kan op verschillende manieren. Hieronder tref je 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Opties zijn “niet alle radiatoren open zetten ” en “Haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Intergas, AWB, Atag of Nefit.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie moet je niet vergeten! Bestel een (kort) 1 jarig abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat regel je nu door gebruik te maken van onze vergelijker.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is niet goedkoop. Heden ten dage vind je allerlei duurzame systemen die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere warmtepomp, biomassaketel, warmtenet, zonnepanelen, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

In Nederland hebben we een hele scala aan bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke aanbieder past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Hecht jij waarde aan goede hulp en ondersteuning, groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Vorden vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer in dat geval eenvoudig de scherpste aanbieder van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je treft probleemloos de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die levert in Friesland) voor jouw situatie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Neem dan de “duurzame energie” filter. Of willen jullie energiepakketten op basis van bijvoorbeeld windenergie, groene stroom uit NL, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende ratings

Opvallend veel mensen hopen op een professionele klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en heldere communicatie is noodzakelijk. Daarvoor neem je als uitganspunt het klantcijfer en recentelijke reviews van afnemers voor energiebedrijven Drogeham.

Overstappen

Elke aanbieder van energie is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is doorgaan niet voor iedereen geschikt door de geldende opzegtermijn. Analyseer als eerste de einddatum van je contract. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende voorlichting betreft zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Drogeham werkt eenvoudig online. Daarvoor zijn unieke zakelijke abonnementen. De kosten kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruik zijn regelmatig voordeliger dan die voor consumenten. De compensatie kan flink oplopen als je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van het privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Nijverdal afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een goede ontwikkeling: ondernemers investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Drogeham is ook mogelijk door te beleggen in verantwoorde installaties zoals o.a. pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de zakelijke wereld afscheid nemen van het gas. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schoner milieu.

Energiepakketten Drogeham vergelijken Nu een gas & licht contract aanvragen & afsluiten