Gas en licht vergelijken Sonnega Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €195


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In het bijzonder het gas dat je verstookt heeft veel invloed op je energierekening. Vandaar is het verstandig om te vergelijken welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Nu gas en licht leveranciers in Sonnega vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en verwachte gas-licht verbruik in. Dankzij de energievergelijker kun jij moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Hierna zie je nu de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Sonnega [Update juni 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – zonder twijfel – de basis aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen op basis van een totaal abonnement. Water krijg je van een specifieke waterleverancier in de provincie Weststellingwerf (voorbeelden zijn Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Sonnega doen de meesten bij één organisatie. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl achterhaal jij de meest aantrekkelijke. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Start direct met de stappen hieronder (of check vergelijk direct Qurrent).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Schat de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Kies een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (wind, groen uit NL, groen, co2 gecompenseerd, grijs).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Calculeer de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Sonnega.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom voldoet in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juni 2024

Ken jij NLE, Essent, Greenchoice, Vattenfall, Eneco of Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, ENGIE? In de kolommen hierna vind jij actuele veel afgesloten gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De kosten verschillen behoorlijk per woning. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €115 tot €160. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van onze gaslicht-vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Sonnega vegelijken. In de tabel vind jij geschatte prijzen voor populaire woningtypes en aantal inwoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw energierekening, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Sonnega. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hierna ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio Weststellingwerf.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,5 €120,25 €131,75 €143,25
Tussenwoning €107,5 €140 €155,5 €163
Hoekwoning €131,75 €149,5 €167,25 €176,5
2 onder 1 kap €147,25 €168,5 €183,25 €191,5
Landhuis €176,75 €200 €213,25 €221,5
Modaal €124 €145,75 €161,5 €168,75

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud aan de netwerken. In de regel zijn elektriciteitsstoringen heel erg snel gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Sonnega? Dit is niet afhankelijk van Clean Energy of Vattenfall: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energienota reduceren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder achterhaal jij tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren resulteert direct in minder lasten. Zoals “neem een waterbespaarder ” en “De verwarmingsbuizen isoleren.” Of neem een HR-ketel van Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of AWB.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Jij zoekt dat eenvoudig d.m.v. onze zoekmachine.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is gewoon duur. Op het ogenblik is er keuzen uit aantrekkelijke milieuvriendelijke installaties die goedkoop verwarmen. Onder andere zonneboiler, warmtepomp, pelletkachel, zonnepanelen, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra kiezen?

In Nederland zijn er een hoop verschillende bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomaanbieder is voor jou geschikt? Dit heeft te maken met wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Zoek ook naar energiepakket Leerbroek vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan simpelweg de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij detecteert ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies dan uiteraard de mogelijkheid “duurzame energie”. Of wil jij gas en elektra abonnementen met bronnen zoals CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Uitstekende ratings

Enkele huizenbezitters hopen op een professionele klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en transparantie is onmisbaar. Daarvoor kijk je naar het cijfer en de laatste recensies van klanten voor energiebedrijven Sonnega.

Overstappen

Elke energieleverancier is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is niet altijd mogelijk doordat je met een contract te maken hebt. Controleer altijd jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende informatie omtrent zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Sonnega gaat simpelweg via de pc. We zien steeds meer speciale zakelijke abonnementen. De tarieven zijn uitgesplitst met en zonder BTW. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Ook particulieren kunnen dat als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn regelmatig voordeliger dan het tarief voor de normale consument. Kortingen kunnen flink oplopen zodra je een hele hoop gas en elektriciteit verbruikt. Groot voordeel voor ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van je privégebruik kan jij aftrekken van je winst. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Den Andel afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemingen investeren in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Sonnega? Dat kan door te gaan voor verantwoorde systemen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schonere wereld.

Energiepakketten Sonnega vergelijken Makkelijk & snel een gas & stroom contract afsluiten & aanvragen