Gas en licht vergelijken Sondel Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Hoofdzakelijk het verstookte gas zie je terug in je energierekening. Vandaar is het goed om na te gaan welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Sondel vergelijken? Voer je adres en ook energieverbruik in. Via deze website kan je snel de kosten van gas licht berekenen. Naderhand ontdek je moeiteloos de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Sondel [Update juni 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de meest fundamentele voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar door middel van één compleet abonnement. Water krijg je van de betreffende leverancier in de regio De Friese Meren (voorbeelden zijn Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Sondel doe je wel bij één organisatie. Via onze tool vind je de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Begin nu met het bijgaande stappenplan (of bekijk vergelijk direct Pure Energie).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Bereken stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Kies het soort stroom (groen, groen uit NL, groen uit EU, grijs, wind).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Klik op de goedkoopste energieleverancier.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Sondel.

Bouw je een nieuw huis? Gas, elektra en water aanvragen gaat via MijnAansluiting. Soms kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor stroom voldoet wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juni 2024

Kies jij voor Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Essent, NLE of Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, ENGIE? Hierna detecteer je actuele vaak gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren flink per huishouden. De maandelijkse energienota schommelt tussen €105 tot €185. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk aan de hand van onze handige energievergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en bekijk de kosten van gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Sondel vegelijken. In de tabel detecteer je de modale tarieven voor veel voorkomende soorten woningen en grootte van bewoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Sondel. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In het schema hieronder ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,25 €121 €130,5 €140,5
Tussenwoning €108 €141,5 €155,5 €162,5
Hoekwoning €130,5 €149,75 €166,25 €177
2 onder 1 kap €147 €170,5 €182,75 €192,75
Villa €176,25 €199,5 €213,75 €223
Standaard €122,75 €144,75 €161 €171,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen ligt dit aan de netbeheerder (bijvoorbeeld Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Gewoonlijk is een elektriciteitsprobleem heel erg snel weggewerkt. Als je geen stroom hebt is de impact direct groot. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Sondel? Het maakt niet uit of je zit bij Fenor en HVC: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energielasten verminderen kan op verschillende manieren. Hieronder achterhaal je aanwijzingen die je direct kan toepassen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Jouw energieconsumptie reduceren is eigenlijk het meest belangrijk. Opties zijn “gebruik alleen A++ producten ” en “Af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken.” Of neem een HR-ketel van Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is interessant! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij zoekt dat probleemloos op basis van onze tools.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is een kostbaar proces. Op het ogenblik kan je profiteren van verschillende groene oplossingen die goedkoop verwarmen. Bijvoorbeeld biomassaketel, zonnepanelen, warmtenet, warmtepomp, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is het beste?

In Nederland kan jij kiezen uit veel aanbieders van gas en elektra. Welke stroom maatschappij past bij mij? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag uitstekende service, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of is een lage prijs het enige dat telt? Vind alles uit over energiepakket Leens vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan nu de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij ziet probleemloos de goedkoopste leverancier van gas licht (werkzaam in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Markeer dan de mogelijkheid “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten op basis van onder andere groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, zonne-energie.

Beste reviews

Sommige mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en heldere communicatie wil iedereen. Om dit te weten te komen check je het eindcijfer en actuele reviews van afnemers voor energiebedrijven Sondel.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan niet altijd omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer als eerste de voorwaarden in het contract. Vervolgens kan je pas het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additionele info inzake zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Sondel is eenvoudig online. Er is een heel scala aan B2B contracten. De energiekosten worden omschreven zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de BTW aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn vaak scherper dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan toenemen op het moment dat je een hele hoop gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting bestellen. Een gedeelte van eigen privégebruik kan jij opgeven als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Delwijnen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: bedrijven willen investeren in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Sondel? Dat kan door te investeren in “groene” installaties zoals bijv. pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Zodoende draagt iedereen bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Sondel vergelijken Direct een gas en stroom contract aanvragen + afsluiten