Gas en licht vergelijken Smallebrugge Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar €220


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Voornamelijk het gas waarmee je jouw huis verwarmt beïnvloedt de energiekosten. Hierdoor loont het om te controleren welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. À la minute gas en licht leveranciers in Smallebrugge vergelijken? Voer je adres + energieverbruik in. Door middel van onze tool kan jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. Naderhand bekijk je probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Smallebrugge [Update februari 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest onmisbare aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen op basis van 1 combinatie abonnement. Water wordt geregeld via het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Súdwest-Fryslân (bijv. Duneo). Gas en licht afsluiten in Smallebrugge kan gelukkig wel bij één bedrijf. Met behulp van deze website bekijk je de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Doorloop snel het bijgaande stappenplan (of bekijk vergelijk direct Essent).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, groen, grijs, groen uit EU, zon).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Selecteer de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Smallebrugge.

Nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water vraag je aan bij MijnAansluiting. Mogelijk is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor elektriciteit is genoeg in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten februari 2024

Ken jij Eneco, Vattenfall, Essent, Greenchoice, NLE of Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, Qurrent? Hieronder detecteer je de huidige veel gekozen stroom en gas pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning verbruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten wisselen enorm per woning. De kostenpost voor energie (maandelijks) schommelt tussen €110 en €150. À la minute jullie gas licht kosten berekenen? Dat doe je door gebruik te maken van onze gaslicht-vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Smallebrugge vegelijken. Hierna zie je geschatte kosten voor populaire klasse woningen en aantal inwoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw rekening van de energieaanbieder, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Smallebrugge. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Via de volgende tabel vind jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101 €122 €133 €142,5
Tussenwoning €107,5 €140,5 €154,25 €164,75
Hoekwoning €132,5 €151,75 €168,5 €178
2 onder 1 kap €147,25 €169,25 €184 €191,25
Landhuis €177,25 €197,75 €214 €224,5
Standaard €122,75 €147 €159,5 €171,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de regel ligt dit aan de netbeheerder (denk aan Enexis). De oorzaak kan zijn geplande onderbrekingen. Vaak is een stroomprobleem in no-time weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Smallebrugge? Het maakt niet uit of je zit bij Engie of HVC: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energiekosten verminderen is mogelijk op verschillende wijzes. Bijgaand vind je tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Zoals “een afwasteil gebruiken ” en “De gevels isoleren.” Of bestel de HR-ketel van Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Atag.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Je regelt dat zonder problemen via onze vergelijkingen.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is gewoon duur. Tegenwoordig is er keuzen uit verschillende verantwoorde systemen waarbij je goedkoop uit bent. O.a. zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtepomp, pelletkachel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra past bij mij?

Tegenwoordig zijn er flink wat bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welk stroombedrijf is het beste? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Lees nu verder over energiepakket Langerak vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval eenvoudig de scherpste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je ontdekt snel de goedkoopste maatschappij (die werken in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Duurzaam gas en groene stroom

Is het voor jou prioriteit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan uiteraard de mogelijkheid “duurzame energie”. Of willen jullie gas licht contracten met bronnen als zonne-energie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, windenergie.

Goede recensies

Steeds meer Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en heldere communicatie is noodzakelijk. Daarvoor kijk je naar het klantcijfer en recente reviews van klanten voor energiebedrijven Smallebrugge.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is niet altijd mogelijk omdat je aan een contract vastzit. Analyseer dus jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar aanvullende info met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Smallebrugge kan moeiteloos in een online omgeving. Er zijn flink wat speciale zakelijke abonnementen. De prijzen kun je vinden zowel in als uit de BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van bijv. zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn aanzienlijk gunstiger dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan hoger worden in het geval je extra veel gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid betreffende ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting inkopen. Het aandeel van eigen privégebruik kan je als zakelijke kosten opvoeren. Nu ook online: gas en stroom in De Zilk afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke klanten zijn geïnteresseerd in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Smallebrugge kan natuurlijk door te kiezen voor “groene” systemen zoals o.a. zonneboilers, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de industrie de gaskraan dicht moeten draaien. Kortom: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als bedrijfsgebouwen. Hierdoor draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Smallebrugge vergelijken Direct een gas & elektra abonnement aanvragen & afsluiten