Gas en licht vergelijken Sittard Direct leveranciers vergelijken en bespaar €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Hoofdzakelijk het gas heeft veel invloed op je energierekening. Daarom loont het om te zien welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Nu gas en licht leveranciers in Sittard vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus verbruiksgegevens in. Door gebruik te maken van de vergelijker kun jij snel de kosten van gas licht berekenen. Naderhand vind jij vandaag nog de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Sittard [Update december 2023]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de meest belangrijke aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels 1 combinatie abonnement. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier in de provincie Sittard-Geleen (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Sittard doen de meesten bij één partij. Dankzij deze website achterhaal je het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Begin nu met het 7-stappen model (of bezoek contract Enduris).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg).
  2. Geef een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (co2 gecompenseerd, groen, zon, groen uit NL, groen uit EU).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor december 2023.
  6. Check de goedkoopste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Sittard.

Betreft het nieuwbouw? Gas, stroom en water registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor stroom volstaat wanneer je kiest voor het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten december 2023

Ken jij Pure Energie, Essent, Eneco, Vattenfall, Greenchoice of Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Qurrent, Powerpeers? Hieronder vind je de top energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren aanmerkelijk per gezinssamenstelling. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €105 tot €155. Meteen de gas licht kosten berekenen? Dat kan aan de hand van de contract vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Sittard vegelijken. In het schema hieronder vind je geschatte tarieven voor populaire soorten huizen en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw energierekening, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Sittard. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hieronder bekijk jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Sittard-Geleen.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99 €122,75 €131,25 €142
Tussenwoning €106,5 €141,25 €155 €163,75
Hoekwoning €131,75 €149,75 €169 €176,25
2 onder 1 kap €145 €169,25 €184,25 €191,75
Landhuis €176,25 €200,25 €215 €221,25
Modaal €124,25 €144,75 €160,75 €168,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaal ligt dit aan de netbeheerder (als. Stedin). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Gebruikelijk is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren opgelost. Als je geen stroom hebt is de impact direct groot. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Sittard? Of je nu klant bent bij Essent of Vattenfall: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De kosten van energie omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand bekijk jij 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “gebruik alleen A++ producten ” en “Zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.” Of plaats zo’n HR-ketel van Intergas, Atag, Vaillant, Nefit of Remeha.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Je zoekt dit à la minute door gebruik te maken van onze specialisten.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is niet goedkoop. Heden ten dage kun jij gebruik maken van aantrekkelijke milieuvriendelijke energiebronnen waarbij je goedkoop uit bent. O.a. zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, pelletkachel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

Tegenwoordig kan jij kiezen uit veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomleverancier past bij mij? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Laag-Keppel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Selecteer in dat geval moeiteloos de betaalbaarste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je spot simpelweg de goedkoopste aanbieder van gas licht (die werken in Limburg) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Is het voor jou prioriteit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan natuurlijk de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten met bijv. CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie.

Beste klantervaring

Meer en meer huishoudens gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een snelle service, en transparantie zijn belangrijk. Daarvoor raadpleeg je de gemiddelde cijfers en actuele recensies van klanten voor energiebedrijven Sittard.

Overstappen

Elke maatschappij wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden omdat je aan een contract vastzit. Check om die reden de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij meer voorlichting over zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Sittard kan ogenblikkelijk via de pc. Men kan kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten worden omschreven zowel in als uit de BTW. Ondernemers kunnen namelijk de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van bijv. zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruikers zijn altijd betaalbaarder dan het tarief voor de normale consument. Het voordeel kan hoger worden wanneer je meer gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting bestellen. Een deel van je privégebruik kun je dan aftrekken van je winst. Start nu ook met gas en stroom in De Moer afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Opvallend veel zakelijke klanten maken de keuze voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Sittard kan natuurlijk door te beleggen in verantwoorde installaties zoals o.a. biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. In de toekomst zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Dus: zowel thuis gasvrij wonen als de bedrijven. Hierdoor draag jij je steentje bij aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Sittard vergelijken Snel een gas en licht abonnement afsluiten en aanvragen