Gas en licht vergelijken Scharsterbrug Vergelijk alle leveranciers en bespaar tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Hoofdzakelijk het gasverbruik heeft veel invloed op je energierekening. Hierom is het verstandig om te controleren welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Direct gas en licht leveranciers in Scharsterbrug vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook verwachte gas-licht verbruik in. Door middel van de vergelijker kun je direct de kosten van gas licht berekenen. Daarop achterhaal je à la minute de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Scharsterbrug [Update september 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – overduidelijk – de meest onmisbare voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen middels één verzamel contract. Het water sluit je af via het waterbedrijf werkzaam rondom De Friese Meren (dat kan zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Scharsterbrug doen de meesten bij één maatschappij. Via de energievergelijker bekijk je het meest betaalbare contract. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Start direct met het advies van onze experts (of lees verder over verbruik Cogas).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Bepaal de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, grijs, groen uit EU, groen, groen uit NL).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor september 2023.
  6. Bepaal de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Scharsterbrug.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektriciteit regel je via Mijn Aansluiting. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor stroom is afdoende bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten september 2023

Wil jij graag bij Greenchoice, Eneco, Vattenfall, Essent, NLE of Qurrent, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, ENGIE? In de kolommen hierna ontdek je diverse meest gekozen energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten schommelen flink per huishouden. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt in de range tussen de €90 en €240. Meteen de gas licht kosten berekenen? Dat kan door gebruik te maken van de tariefvergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Meer weten over gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Scharsterbrug vegelijken. In de tabel bekijk jij geschatte prijzen voor verschillende soorten huizen en gezinssamenstellingen. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw energierekening, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Scharsterbrug. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand achterhaal jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,75 €122,5 €131 €142,75
Tussenwoning €109,5 €138,75 €154,75 €163
Hoekwoning €132,5 €150,75 €167,5 €179,5
2 onder 1 kap €144,75 €167,5 €183,5 €191,75
Villa €176,75 €198,25 €214 €221,75
Modaal €122 €145 €159 €168,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen is de boosdoener de netbeheerder (bijv. Stedin). De oorzaak kan zijn inspectie of onderhoud. Normaliter is een elektriciteitsprobleem binnen enkele uren weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Scharsterbrug? Of je nu klant bent bij Allure Energie en Vandebron: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energierekening beperken kan op verschillende manieren. Hieronder ontdek je aanwijzingen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Onder andere “gebruik niet de standby modus ” en “Het beeldscherm uitzetten als je iets download.” Of neem een HR-ketel van AWB, Vaillant, Intergas, Atag of Nefit.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is interessant! Ga voor een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze bekijk jij direct d.m.v. onze specialisten.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Warm water en een warm huis kost veel (duur) gas. Tegenwoordig is er keuzen uit verschillende verantwoorde oplossingen die op lage kosten draaien. Zoals pelletkachel, warmtepomp, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

In ons land zijn er verschillende bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energie-aanbieder is het beste? Dit heeft te maken met je wensen en behoeften. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Vind alles uit over energiepakket Kekerdom vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan meteen de betaalbaarste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij ziet moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas licht (die levert in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan uiteraard de optie “duurzame energie”. Of wil jij gas en elektra abonnementen met bijv. groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Goede reviews

Steeds meer consumenten willen de beste klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om hier achter te komen kijk je naar het cijfer en de laatste reviews van klanten voor energiebedrijven Scharsterbrug.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is soms niet toegestaan doordat je met een contract te maken hebt. Bekijk dus de einddatum van je contract. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan meer info inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Scharsterbrug werkt vlug online. Als ondernemer heb je de keuze uit B2B contracten. De tarieven worden omschreven in bruto en netto prijzen. ZZP’ers mogen het BTW bedrag terugvragen. Ook particulieren kunnen dat als men een aankoop doet van o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn regelmatig lager dan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan sterk oplopen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit verbruikt. Groot voordeel betreffende ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afsluiten. Een gedeelte van eigen privégebruik kun je dan opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Bruntinge afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een goede ontwikkeling: ondernemingen investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Scharsterbrug kan natuurlijk door te kiezen voor verantwoorde systemen zoals o.a. zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook fabrieken van het gas afgaan. Samengevat: zowel thuis gasvrij wonen als bedrijfsgebouwen. Zo kan de zakelijke wereld iets doen aan een schoner milieu.

Energiepakketten Scharsterbrug vergelijken Gemakkelijk een elektra en gas contract aanvragen + afsluiten