Gas en licht vergelijken Saaksum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €175


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energierekening. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het gas waarmee je jouw huis verwarmt zie je terug in de energienota. Om die reden is het beslist niet onverstandig om te achterhalen welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Saaksum vergelijken? Vul postcode + huisnummer en verwachte gas-licht verbruik in. Via de energievergelijker kun je binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend tref jij vlug de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Saaksum [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest vitale voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar op basis van één compleet abonnement. Water wordt geregeld via een specifieke waterleverancier werkzaam rondom Zuidhorn (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Saaksum kan gelukkig wel bij één aanbieder. D.m.v. de vergelijker vind je de meest aantrekkelijke. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Ga aan de slag met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over verbruik Leon Zeewolde).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (groen, wind, zon, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Check de goedkoopste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Saaksum.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Mogelijk is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor elektriciteit is passend bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, NLE of Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio? In de opsomming ontdek je de veel gekozen energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin verbruikt gas en elektriciteit. De kosten verschillen flink per gezin. Gemiddelde maandafrekening ligt ergens tussen de €115 tot €175. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Doe dit via de vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Saaksum vegelijken. Hierna zie je mogelijke tarieven voor verschillende woningtypes en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Saaksum. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand tref je een inschatting van het energieverbruik in de regio Zuidhorn.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,5 €123,5 €130,75 €142,75
Tussenwoning €108,5 €138,75 €154,25 €163,75
Hoekwoning €132,25 €152,25 €166,25 €177,25
2 onder 1 kap €146,5 €169 €182,5 €192,75
Villa €176,75 €198,25 €214,5 €224,25
Standaard €123,5 €146,75 €159,5 €171,25

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Meestal is de “schuldige” de netbeheerder (zoals RENDO Netwerken). Vaak wordt dit veroorzaakt door netuitbreidingen. In de regel is een elektriciteitsprobleem binnen een paar minuten beëindigd. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Saaksum? Of je nu klant bent bij Energieflex en/of Pure Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energielasten omlaag bijstellen is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder achterhaal je suggesties waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is het meest voor de hand liggend. Opties zijn “nemen van ledverlichting ” en “De eco-stand gebruiken met vieze was.” Of neem een HR-ketel van AWB, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie moet je niet vergeten! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Dat zoek jij vandaag nog door gebruik te maken van onze vergelijkingen.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is niet goedkoop. Op het ogenblik zijn er velerlei milieuvriendelijke systemen die goedkoper in gebruik zijn. Neem nou warmtenet, biomassaketel, zonnepanelen, pelletkachel, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra moet ik kiezen?

Tegenwoordig hebben we een hele scala aan bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke maatschappij is het beste? Hiervoor moet je kijken naar je wensen en behoeften. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Ook interessant: energiepakket Kaag vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan simpelweg de betaalbaarste aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul jouw verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je achterhaalt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Groningen) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer daarvoor de mogelijkheid “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen met onder andere groene stroom uit NL, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit EU.

Uitstekende beoordeling

Enkele contractanten hopen op een professionele klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en heldere communicatie wil iedereen. Om daarvan een goed beeld te krijgen check je het cijfer en nieuwe meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Saaksum.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een nieuw contract kan soms lastig worden door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer dus jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je extra informatie m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Saaksum gaat eenvoudig door het internet. Er is een heel scala aan pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van zakelijke klanten zijn een stuk lager dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen sterk oplopen in het geval je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een stukje van je privégebruik mag men opgeven als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Britsum afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten hebben interesse in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Saaksum gebeurt ook door een belang te nemen in duurzame systemen zoals biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Zodoende draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Saaksum vergelijken Probleemloos een stroom en gas contract aanvragen & afsluiten