Gas en licht vergelijken Britsum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €105


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In de eerste plaats het gas drukt zwaar op jouw energierekening. Vandaar is het geen gek idee om na te gaan welke energiemaatschappij voor jou voordelig is. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Britsum vergelijken? Vul jouw locatie en verbruik in. Door middel van onze tool kan je nu de kosten van gas licht berekenen. Daarop achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Britsum [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – zonder twijfel – de meest cruciale voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen door middel van 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Leeuwarderadeel (denk hierbij aan PWN). Gas en licht afsluiten in Britsum is gewoon mogelijk bij één leverancier. D.m.v. de vergelijker vind jij het pakket met de laagste prijs. Hoe doe ik dit? Gebruik de stappen hieronder (of check HVC).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit EU, groen, grijs, wind, zon).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op jouw huis. Overstappen is altijd mogelijk. De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Britsum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor elektriciteit is voldoende bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Wil jij graag bij NLE, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, Eneco of ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent? Hierna bekijk jij diverse top stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen verbruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie variëren aanzienlijk per huis. Gemiddelde maandafrekening ligt tussen de €105 tot €155. Onmiddellijk de gas licht kosten berekenen? Dat doe je middels onze handige energievergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Britsum vegelijken. Via de volgende tabel bekijk je de nominale kosten voor verschillende klasse woningen en gezinssamenstellingen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Download jouw rekening van de energieleverancier, check de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Britsum. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Onderstaand ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio Leeuwarderadeel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101 €121 €133,25 €143
Tussenwoning €107,5 €141 €152,5 €165
Hoekwoning €131,25 €152 €167,5 €176,5
2 onder 1 kap €145,25 €168 €181,5 €193,75
Vrijstaand €179 €198,75 €212,75 €222
Gemiddeld €123,75 €145,5 €158,5 €171,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (denk aan Liander). Dit komt vaak door inspectie of onderhoud. In de regel zijn elektriciteitsstoringen binnen enkele uren beëindigd. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Britsum? Dit is niet afhankelijk van Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De uitgaven aan energie reduceren is mogelijk op verschillende wijzes. Hierna tref jij 3 tips voor een lagere energierekening.

 1. Verminder je energieverbruik
  Direct besparen? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. Bijv. “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “Kies voor een hotfill-wasmachine.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie moet je niet vergeten! Selecteer kortlopende energiecontracten met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat regel je vandaag nog aan de hand van ons zoekscript.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Op dit moment kan je profiteren van diverse groene energiebronnen waarbij je goedkoop uit bent. Denk aan infraroodpanelen, warmtepomp, biomassaketel, zonneboiler, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

Op dit moment vind je veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke aanbieder past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, schone stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Vind alles uit over energiepakket Stroe vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan vandaag nog de betaalbaarste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je ziet eenvoudig de goedkoopste aanbieder van gas licht (die werken in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Kies dan natuurlijk de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bronnen als groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Uitstekende klantervaring

Steeds meer mensen eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een snelle service, en geen kleine lettertjes wil iedereen. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je het klantcijfer en de laatste beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Britsum.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is niet altijd mogelijk omdat je aan een contract vastzit. Check als eerste het einde van je contracttermijn. Vervolgens kan je pas het oversluiten definitief maken. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende voorlichting ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Britsum kan zonder problemen door het internet. Je vindt veel pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten zijn uitgesplitst met en zonder BTW. ZZP’ers mogen het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van onder andere zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruik zijn regelmatig goedkoperdan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan flink oplopen als je veel gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel aangaande ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afnemen. Een gedeelte van je privégebruik kan men opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Mander afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemers maken de keuze voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Britsum gebeurt ook door geld te steken in groene installaties zoals bijvoorbeeld pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Conclusie: zowel thuis gasvrij wonen als op zakelijke locaties. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Britsum vergelijken Makkelijk & snel een gas & stroom contract afsluiten en aanvragen