Gas en licht vergelijken Roermond Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €190


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Bovenal het gas dat je verstookt zie je terug in jouw energierekening. Om die reden is het verstandig om te vergelijken welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Roermond vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus energieverbruik in. Dankzij de vergelijker kan je als consument binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend tref je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Roermond [Update maart 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de basis aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar in één verzamel contract. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Roermond (bijv. Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Roermond kan gelukkig wel bij één organisatie. Aan de hand van de gaslicht-vergelijker vind je de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met het 7-stappen model (of bezoek maandelijkse kosten Innova Energie).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Limburg).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (zon, wind, grijs, groen, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Check de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Roermond.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water vraag je aan bij Mijn Aansluiting. Zo af en toe is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom is passend wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kies jij voor Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, Essent, NLE of Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers? In de kolommen hierna vind jij actuele meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren nogal per gezin. Gemiddelde maandafrekening ligt ergens tussen de €100 – €175. Moeiteloos jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit middels onze vergelijker / tools. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Roermond vegelijken. Via de volgende tabel achterhaal jij mogelijke prijzen voor verschillende type huizen en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Roermond. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In onderstaand schema tref jij het verwachte energieverbruik in de regio Roermond.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,5 €120,5 €132,5 €140,75
Tussenwoning €108 €140 €155,5 €164,25
Hoekwoning €129,25 €149,25 €167 €179,5
2 onder 1 kap €146 €168,25 €182,25 €194,25
Bungalow €179 €197,5 €214,5 €223
Modaal €121,25 €144,25 €159 €168,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaliter is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Endinet Groep). De oorzaak is vaak te vinden in inspectie of onderhoud. Doorgaans zijn elektriciteitsstoringen in no-time opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Roermond? Of je nu klant bent bij Clean Energy en Qurrent: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energienota reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand zie je suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Je energieverbruik verminderen is eigenlijk het meest belangrijk. O.a. “het gebruik van lichtdimmers ” en “Niet een te grote pan gebruiken.” Of plaats zo’n HR-ketel van AWB, Intergas, Vaillant, Atag of Nefit.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Deze bekijk jij snel via onze vergelijker.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Heden ten dage is er keuzen uit diverse groene systemen die op lage kosten draaien. Zoals biomassaketel, warmtepomp, warmtenet, pelletkachel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is het beste?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroomleverancier is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Ook interessant: energiepakket Idaerd vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan direct de goedkoopste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je spot moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (die werken in Limburg) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Neem hiervoor de “duurzame energie” optie. Of wil jij pakketten voor elektra en gas met bronnen als CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, windenergie.

Beste ratings

Een deel van de woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en heldere communicatie is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt de totale beoordeling en recente beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Roermond.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt natuurlijk meer contractanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan soms lastig worden door de geldende opzegtermijn. Analyseer als eerste de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je meer advies betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Roermond gaat ogenblikkelijk in een online omgeving. Er zijn flink wat speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn een stuk goedkoperdan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen groter worden als je extra veel gas en elektriciteit gebruikt. Het grote voordeel bij ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Een deel van eigen privégebruik mag men als zakelijke kosten opvoeren. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Boijl afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een goede ontwikkeling: bedrijven zien heil in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Roermond gebeurt ook door een belang te nemen in groene systemen zoals o.a. infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Dus: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Roermond vergelijken Snel online een licht en gas abonnement afsluiten + aanvragen