Gas en licht vergelijken Idaerd Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €140


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Vooral het gasverbruik zie je terug in de energienota. Vandaar loont het om te vergelijken welke energieaanbieder het goedkoopste is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Idaerd vergelijken? Voer je adres en verbruik in. Met behulp van gaslichtafsluiten.nl kan jij à la minute de kosten van gas licht berekenen. Hierna bekijk je binnen no-time de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Idaerd [Update oktober 2023]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – met afstand – de meest essentiële aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar in 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier in de provincie Leeuwarden (dat kan zijn PWN). Gas en licht afsluiten in Idaerd is gewoon mogelijk bij één maatschappij. Middels de gaslicht-vergelijker achterhaal jij de voordeligste. Hoe dat werkt? Begin nu met het bijgaande stappenplan (of bekijk E.ON tarieven oktober 2023).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (zon, grijs, groen uit EU, groen, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor oktober 2023.
  6. Bepaal de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Idaerd.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een elektriciteitspakket is voldoende wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten oktober 2023

Ben je al bekend met Essent, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice, Eneco of ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, Oxxio? Hieronder bekijk jij diverse top gas licht pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen flink per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €95 – €155. Nu de gas licht kosten berekenen? Dat doe je via onze handige energievergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Idaerd vegelijken. In de tabel zie je aannemelijke tarieven voor verschillende woningtypes en gezinssamenstellingen. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Idaerd. Betaal jij op dit moment te veel? In de tabel bekijk jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Leeuwarden.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,25 €121 €131,75 €142,75
Tussenwoning €109,5 €139,25 €155,25 €165
Hoekwoning €129,5 €151 €166,75 €177
2 onder 1 kap €144,75 €169,5 €183 €193,5
Villa €177,5 €198 €214,5 €221,5
Gemiddeld €124 €146,75 €160,75 €169,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. Endinet Groep). De oorzaak kan zijn onderhoud en reconstructie. Door de bank genomen is een elektriciteitsprobleem binnen enkele uren opgelost. Als je geen stroom hebt is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Idaerd? Dit is niet afhankelijk van Eneco of MAIN Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energielasten omlaag bijstellen is te doen op diverse manieren. Bijgaand achterhaal jij suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Snel resultaat zien? Jouw energieconsumptie reduceren is inherent aan een lagere nota. Zoals “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas ” en “Draai geen warm programma als dit niet nodig is.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, AWB, Atag, Intergas of Remeha.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie kan snel uit! Bestel een (kort) 1 jarig abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dit zoek je eenvoudig door middel van onze vergelijker.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen kost veel (duur) gas. Vandaag de dag kan je profiteren van verschillende duurzame installaties die goedkoper in gebruik zijn. O.a. warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is het beste?

Tegenwoordig vind je diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke aanbieder is het beste? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, duurzame energie of wil jij het goedkoopste pakket? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Berg en Dal vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan simpelweg de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je bekijkt gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas licht (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groenste gas en elektriciteit

Kijk jij vooral of stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan de optie “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar gas licht contracten met bronnen zoals zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Hoogste waardering

Opvallend veel contractanten gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en heldere communicatie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen lees je het eindcijfer en recentelijke meningen van klanten voor energiebedrijven Idaerd.

Overstappen

Elke maatschappij wil graag extra afnemers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Analyseer als eerste de einddatum van je contract. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele advies ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Idaerd werkt eenvoudig via de pc. Men kan kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De prijzen zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. ZZP’ers mogen de 21% BTW weer terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij de aanschaf van onder andere zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn soms scherper dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan sterk oplopen in het geval je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een gedeelte van eigen privégebruik kun jij dan opgeven als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in St. Willebrord afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke gebruikers kiezen voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Idaerd? Doe dit door te gaan voor “groene” systemen zoals o.a. infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook fabrieken de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Op basis daarvan neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een beter milieu.

Energiepakketten Idaerd vergelijken Vandaag nog een stroom en gas contract aanvragen & afsluiten