Gas en licht vergelijken Rinsumageast Nu leveranciers vergelijken en bespaar wel €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Overwegend het gas dat je verstookt kom je weer tegen in je energierekening. Vandaar is het geen gek idee om te vergelijken welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Rinsumageast vergelijken? Geef je huisnummer, postcode + verbruik in. Geholpen door de gaslicht-vergelijker kan je als consument ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Daarop tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Rinsumageast [Update juni 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de belangrijkste voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van één verzamel contract. Water krijg je van het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Dantumadiel (dat kan zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Rinsumageast kan gelukkig wel bij één leverancier. Aan de hand van gaslichtafsluiten.nl achterhaal jij het meest betaalbare contract. Maar hoe kan ik dat doen? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over maandelijkse kosten Energieflex).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat je energieconsumptie.
  3. Selecteer de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (zon, groen, grijs, wind, groen uit EU).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor juni 2024.
  6. Kies het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze staat op naam, en niet op de woning. Liever wel wisselen van pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Rinsumageast.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water aanvragen gaat via Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is gepast bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juni 2024

Ben je al bekend met Vattenfall, Eneco, Pure Energie, Essent, NLE of Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio, Qurrent, ENGIE? In de kolommen hierna bekijk jij diverse kwalitatieve energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen nogal per gezinssamenstelling. Gemiddelde maandafrekening varieert tussen €110 tot €160. Probleemloos jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je met onze gaslicht-vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Rinsumageast vegelijken. Via de volgende tabel tref jij geschatte tarieven voor diverse klasse woningen en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Rinsumageast. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Onderstaand zie je een inschatting van het energieverbruik in de regio Dantumadiel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,25 €120,75 €132 €140,25
Tussenwoning €107,25 €138,75 €154,25 €162,5
Hoekwoning €131,5 €152 €166,75 €177,25
2 onder 1 kap €147,25 €168,5 €183 €193
Bungalow €179,5 €200 €214,25 €224,5
Doorsnee €121,5 €144,75 €161,25 €171,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Meestal komt dit door de netbeheerder (o.a. Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. In de regel is een stroomprobleem heel erg snel opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Een storing bij de netbeheerder in Rinsumageast? Het maakt niet uit of je zit bij Allure Energie en/of Innova Energie: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energierekening verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hierna ontdek je tips & tricks om vandaag nog te besparen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten ” en “Een teil gebruiken voor de afwas.” Of neem een HR-ketel van AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij regelt dit ogenblikkelijk met onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig kan je profiteren van veel milieuvriendelijke installaties die goedkoper in gebruik zijn. Bijv. pelletkachel, warmtenet, infraroodpanelen, zonnepanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

In Holland zijn er verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke maatschappij is voor jou geschikt? Hiervoor moet je kijken naar je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Hulshorst vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul de vergelijker volledig in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij ontdekt direct de goedkoopste leverancier van gas licht (die levert in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Markeer dan natuurlijk de mogelijkheid “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas licht contracten op basis van bronnen zoals groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Beste recensies

Een deel van de huizenbezitters gaan voor hoogstaande klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je het eindcijfer en recentelijke reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Rinsumageast.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt natuurlijk meer contractanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Bestudeer daarom de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan extra advies aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Rinsumageast kan ogenblikkelijk online. Men kan kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De prijzen vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de betaalde BTW terugvorderen. Dit is ook gebruikelijk wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn een stuk betaalbaarder dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan groter worden in het geval je meer dan standaard gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Een stukje van het privégebruik kun men dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Bocholtz afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke klanten kiezen voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Rinsumageast is ook mogelijk door geld te steken in duurzame producten zoals bijvoorbeeld biomassaketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de industrie van het gas afgaan. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Zo draag jij met jouw business bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Rinsumageast vergelijken Moeiteloos een stroom en gas contract afsluiten & aanvragen