Gas en licht vergelijken Ridderkerk Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €150


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Overwegend het verstookte gas beïnvloedt jouw energiekosten. Hierom is het geen gek idee om te achterhalen welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Direct gas en licht leveranciers in Ridderkerk vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook energieverbruik in. Aan de hand van onze tool kun je vlug de kosten van gas licht berekenen. Naderhand vind je nu de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ridderkerk [Update februari 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest essentiële voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet d.m.v. één compleet abonnement. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder in de regio Ridderkerk (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Ridderkerk doe je wel bij één bedrijf. Geholpen door de energievergelijker zie je de goedkoopste. Maar op welke manier kan dat? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk groene stroom Enexis).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Zuid-Holland).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Kies het soort stroom (zon, grijs, groen uit EU, co2 gecompenseerd, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Kies de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Ridderkerk.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor elektriciteit is gepast wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Kies jij voor Eneco, Essent, Vattenfall, NLE, Greenchoice of Powerpeers, ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Oxxio? Onderstaand tref jij de scherpe stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De energiekosten schommelen enorm per woning. De maandelijkse energielasten ligt ergens tussen de €75 – €180. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je aan de hand van de vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Ridderkerk vegelijken. In het schema hieronder bekijk jij de nominale energiekosten voor enkele type huizen en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw energienota, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Ridderkerk. Betaal jij op dit moment te veel? Via de volgende tabel zie je het gemiddelde energieverbruik in de regio Ridderkerk.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101 €123,25 €131 €141,5
Tussenwoning €106,75 €138,5 €153,75 €162,75
Hoekwoning €131,5 €151,25 €166,5 €177,75
2 onder 1 kap €147,5 €167,75 €183,75 €193,75
Bungalow €178 €198,25 €212,25 €223,5
Standaard €123,75 €144,25 €159,5 €170,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud aan de netwerken. Vaak is een elektriciteitsprobleem in no-time gefixt. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Ridderkerk? Dit is niet afhankelijk van Clean Energy of Vattenfall: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energienota verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hierna achterhaal jij aanwijzingen voor een lagere energierekening.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Mogelijkheden zijn “neem een waterbespaarder ” en “Niet een te grote vriezer kopen.” Of koop een HR-ketel van Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is erg raadzaam! Selecteer een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Deze bekijk jij direct door gebruik van onze vergelijker.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig is er keuzen uit allerlei verantwoorde energiebronnen die goedkoper in gebruik zijn. Zoals zonnepanelen, pelletkachel, warmtepomp, zonneboiler, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

Op dit moment vind je veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welk bedrijf past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Wil jij graag een goede klantenservice, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Ook interessant: energiepakket Hoornaar vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan probleemloos de betaalbaarste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Vul jouw verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij detecteert eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Zuid-Holland) voor jouw situatie.

Groene stroom en gas

Is het voor jou prioriteit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem daarvoor de optie “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar energiepakketten met bronnen zoals groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, zonne-energie.

Beste klantervaring

Veel huizenbezitters gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en betrouwbare informatie is wenselijk. Hiervoor raadpleeg je de gemiddelde cijfers en nieuwe beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Ridderkerk.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil nieuwe gebruikers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Bekijk als eerste de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het energiecontract oversluiten. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij extra details aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ridderkerk is probleemloos online. Als ondernemer heb je de keuze uit unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven worden omschreven inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de betaalde BTW terugvorderen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn regelmatig goedkoperdan die voor consumenten. De compensatie kan flink oplopen wanneer je extra veel gas en elektriciteit gebruikt. Het grote voordeel betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van je privégebruik kun men dan opvoeren als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Bitgummole afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemers willen investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Ridderkerk kan natuurlijk door te kiezen voor duurzame installaties zoals zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Dus: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Zodoende draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Ridderkerk vergelijken Probleemloos een gas & licht abonnement afsluiten & aanvragen