Gas en licht vergelijken Pietersbierum Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het gas zie je terug in jouw energienota. Vandaar is het geen gek idee om te achterhalen welke energieleverancier een aantrekkelijk contract aanbiedt. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Pietersbierum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus verwachte gas-licht verbruik in. D.m.v. de vergelijker kan je als consument ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Pietersbierum [Update december 2023]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de belangrijkste voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels één compleet abonnement. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Franekeradeel (denk hierbij aan Waternet). Gas en licht afsluiten in Pietersbierum is gewoon mogelijk bij één bedrijf. Door middel van de vergelijker tref je de meest aantrekkelijke. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk energie-aanbieder Essent).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (co2 gecompenseerd, groen uit NL, wind, groen uit EU, grijs).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor december 2023.
  6. Bepaal het voordeligste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Pietersbierum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Zo af en toe is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor stroom voldoet bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten december 2023

Ken jij Essent, Vattenfall, Eneco, Greenchoice, NLE of Powerpeers, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Oxxio? In de opsomming vind jij de huidige veel afgesloten stroom en gas pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten fluctueren wel per huis. Het doorsnee maandelijkse voorschot bedraagt tussen de €100 en €170. Ogenblikkelijk jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk via onze gaslicht-vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Pietersbierum vegelijken. Hierna bekijk je aannemelijke energiekosten voor veel voorkomende woningtypes en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw energierekening, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Pietersbierum. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hieronder achterhaal je het doorsnee- energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,5 €122,5 €132,25 €141,25
Tussenwoning €106,25 €139,25 €154 €165
Hoekwoning €130 €152,5 €166,25 €178,75
2 onder 1 kap €147,5 €169,25 €181,5 €193,5
Villa €178 €197,75 €212,25 €224,25
Gemiddeld €121,75 €144,5 €160,5 €169,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Doorgaans heeft dit te maken met de netbeheerder (zoals Westland Infra). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoudswerkzaamheden. Normaal is een stroomprobleem binnen enkele uren verholpen. Als de stroom uitvalt is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Pietersbierum? Het maakt niet uit of je zit bij Allure Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energielasten omlaag bijstellen is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder detecteer je suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Minder elektriciteit verbruiken resulteert direct in minder lasten. Onder andere “de verwarming omlaag doen ” en “Je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.” Of neem een HR-ketel van Nefit, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat zoek jij direct aan de hand van onze zoekmachine.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is niet goedkoop. Vandaag de dag is er keuzen uit aantrekkelijke milieuvriendelijke producten waarbij je goedkoop uit bent. Bijvoorbeeld biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra kiezen?

Tegenwoordig zijn er flink wat aanbieders van stroom en gas. Welke energiemaatschappij is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Zoek ook naar energiepakket Hiaure vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Bezoek dan moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Voer jouw gegevens in, en filter vervolgens op prijs. Jij bekijkt binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (werkzaam in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en gas

Is het voor jou prioriteit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Selecteer dan zeker het filter “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar energiepakketten met bronnen zoals groene stroom uit NL, groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende waardering

Een groeiend aantal huishoudens eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen raadpleeg je het klantcijfer en betrouwbare beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Pietersbierum.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Bestudeer dus de datum dat je contract afloopt. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer informatie over zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Pietersbierum kan snel door het internet. Men kan kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De kosten vind je uiteengezet met en zonder BTW. Bedrijven mogen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor o.a. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn altijd voordeliger dan wat normale huishoudens betalen. De bonus kan flink oplopen op het moment dat je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit consumeert. Het grote voordeel bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Een gedeelte van je privégebruik kan men aftrekken als kosten voor het bedrijf. Nu ook online: gas en stroom in Beers NB afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Opvallend veel zakelijke klanten hebben interesse in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Pietersbierum gebeurt ook door een belang te nemen in milieuvriendelijke installaties als biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: zowel thuis gasvrij wonen als op kantoor. Zo kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Pietersbierum vergelijken Snel een elektra en gas contract afsluiten + aanvragen