Gas en licht vergelijken Piaam Direct leveranciers vergelijken en bespaar wel €205


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Bovenal het gas drukt zwaar op jouw energienota. Hierdoor is het beslist niet onverstandig om te zien welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. Meteen gas en licht leveranciers in Piaam vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook verwachte gas-licht verbruik in. Door middel van deze website kan jij simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Piaam [Update september 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – veruit – de meest vitale voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van een totaal abonnement. Water wordt geregeld via het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Súdwest-Fryslân (voorbeelden zijn Duneo). Gas en licht afsluiten in Piaam kan gemakkelijk bij één aanbieder. Aan de hand van onze tool tref jij de goedkoopste. Hoe dat werkt? Start direct met de tips van onze specialisten (of bekijk info over energie-aanbieder Energiedirect.nl).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (zon, wind, groen, grijs, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor september 2023.
  6. Kies de voordeligste energie aanbieder.
  7. Sluit het pakket online af, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gelinkt aan jou, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Piaam.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektriciteit regel je via MijnAansluiting. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een elektriciteitspakket volstaat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten september 2023

Weet je alles al van Vattenfall, Essent, Greenchoice, NLE, Pure Energie of Energiedirect.nl, ENGIE, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie? Hierna bekijk je diverse kwalitatieve gas en stroom pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning gebruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen behoorlijk per gezin. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €120 tot €205. Direct de gas licht kosten berekenen? Dat kan door gebruik te maken van de contract vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Piaam vegelijken. In onderstaand schema tref je geschatte kosten voor diverse type huizen en gezinssamenstellingen. Klopt dit met mijn lasten? Download jouw rekening van de energieaanbieder, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Piaam. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Onderstaand detecteer je een inschatting van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,75 €121 €132,5 €143
Tussenwoning €106,75 €141,5 €152,5 €165
Hoekwoning €130 €150,25 €169,25 €176,5
2 onder 1 kap €147,25 €168,75 €182,5 €192,5
Landhuis €178,75 €198 €214,25 €222,5
Gemiddeld €123 €145 €158,25 €169,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaal komt dit door de netbeheerder (denk aan Enexis). De oorzaak kan zijn onderhoud aan de netwerken. Vaak is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel gefixt. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Piaam? Dit is niet afhankelijk van Essent en/of Qurrent: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energienota reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder bekijk je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken ” en “Een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, Atag, Intergas, Vaillant of Remeha.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Selecteer een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Je regelt dat vandaag nog op basis van onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis is niet goedkoop. Tegenwoordig bestaan er diverse “groene” energiebronnen die op lage kosten draaien. O.a. warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In Holland zijn er een hoop verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke energieleverancier moet ik kiezen? Dat ligt aan wat jij belangrijk vindt. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Heveadorp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies in dat geval eenvoudig de meest voordelig leverancier van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die werken in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan zeker de “duurzame energie” bron. Of wil jij pakketten van gas en stroom op basis van 0groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie.

Beste waardering

Een deel van de woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en heldere communicatie zijn belangrijk. Hiervoor lees je het klantcijfer en de laatste recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Piaam.

Overstappen

Elke aanbieder wil graag extra afnemers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Check om die reden de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele info aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Piaam kan gemakkelijk via de pc. We zien steeds meer abonnementen voor de zakelijke markt. De prijzen worden weergegeven in bruto en netto prijzen. Bedrijven mogen het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn regelmatig voordeliger dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen groter worden wanneer je een heleboel gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Een gedeelte van eigen privégebruik kan jij aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Beek en Donk afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Opvallend veel zakelijke gebruikers zien heil in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Piaam kan natuurlijk door te investeren in verantwoorde installaties als infraroodpanelen, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Dus: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Op basis daarvan draagt iedereen bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Piaam vergelijken Snel een gas en licht contract afsluiten & aanvragen