Gas en licht vergelijken Paesens Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Overwegend het verstookte gas zie je terug in de energienota. Om die reden is het verstandig om na te gaan welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. À la minute gas en licht leveranciers in Paesens vergelijken? Vul jouw locatie en ook verwachte gas-licht verbruik in. Via de energievergelijker kun je vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Daarop zie je binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Paesens [Update maart 2023]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest essentiële aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen middels een alles-in-één pakket. Water wordt geregeld via het waterbedrijf werkzaam rondom Dongeradeel (dat kan zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Paesens kan gemakkelijk bij één maatschappij. Door middel van onze tool vind jij het pakket met de laagste prijs. Hoe dat werkt? Gebruik het advies van onze experts (of lees verder over energiebedrijf Vrijopnaam).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (co2 gecompenseerd, wind, groen, groen uit EU, zon).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Kies de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Paesens.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom registreer je bij Mijn Aansluiting. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een abonnement voor elektriciteit kan volstaan in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Wil jij graag bij Pure Energie, NLE, Eneco, Essent, Greenchoice of Powerpeers, Budget Energie, Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl? In de kolommen hierna ontdek je de huidige scherpe energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens maakt gebruik van gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren nogal per woning. De kostenpost voor energie (maandelijks) schommelt tussen €75 – €245. À la minute de gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van onze gaslicht-vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Paesens vegelijken. Hierna zie je de modale energiekosten voor populaire klasse woningen en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw energierekening, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Paesens. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In het schema hieronder vind jij het doorsnee- energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,25 €121,75 €132 €143,25
Tussenwoning €107,5 €138,75 €155,25 €162,5
Hoekwoning €131 €149,5 €168,25 €179,25
2 onder 1 kap €144,75 €168 €184 €191,75
Landhuis €179,25 €197,75 €212,5 €223,25
Standaard €123,25 €145 €159,75 €169,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaal heeft dit te maken met de netbeheerder (o.a. Westland Infra). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Normaal zijn stroomproblemen heel erg snel opgelost. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Paesens? Of je nu klant bent bij E.ON en/of Powerpeers: alle huishoudens vallen hieronder.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energiekosten beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder vind jij suggesties om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Gelijk profiteren? Jouw energieconsumptie reduceren is het eerste wat je kunt doen. O.a. “niet alle radiatoren open zetten ” en “De gordijnen dicht doen.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, Remeha, Atag, AWB of Intergas.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Bestel een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Dat vind jij nu aan de hand van onze tools.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken is een kostbaar proces. Vandaag de dag kan je profiteren van aantrekkelijke groene producten die veel minder stroom gebruiken. Denk aan infraroodpanelen, biomassaketel, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In Holland werken diverse aanbieders van stroom en gas. Welk stroombedrijf is het beste? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Ook interessant: energiepakket Hengstdijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan nu de goedkoopste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de gevraagde data in, en filter vervolgens op prijs. Je treft direct de goedkoopste aanbieder (uit Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Kijk jij vooral of energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan natuurlijk het filter “duurzame energie”. Of wil jij pakketten van gas en stroom op basis van bronnen als groene stroom uit EU, zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste klantervaring

Sommige woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een snelle service, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om hier achter te komen lees je het eindcijfer en actuele reviews van andere consumenten voor energiebedrijven Paesens.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Controleer om die reden de einddatum van je contract. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additionele advies m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Paesens gaat moeiteloos door het internet. Er zijn flink wat pakketten voor de zakelijke markt. De kosten zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn een stuk gunstiger vergeleken met de reguliere prijzen. De compensatie kan hoger worden op het moment dat je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Het aandeel van je privégebruik kun men dan opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Ballum afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten zijn geïnteresseerd in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Paesens? Dat kan door te investeren in “groene” oplossingen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal de zakelijke markt de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: zowel thuis gasvrij wonen als ondernemingen. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan een schoner milieu.

Energiepakketten Paesens vergelijken Direct een elektra & gas abonnement afsluiten + aanvragen