Gas en licht vergelijken Overberg Nu leveranciers vergelijken en bespaar €215


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het verstookte gas kom je weer tegen in de energiekosten. Vandaar is het geen gek idee om te zien welke energieleverancier voor jou voordelig is. Meteen gas en licht leveranciers in Overberg vergelijken? Vul postcode + huisnummer & energieverbruik in. D.m.v. de gaslicht-vergelijker kan jij nu de kosten van gas licht berekenen. Daarna vind jij snel de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Overberg [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de basis voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen via een totaal abonnement. Water neem je af bij het drinkwaterbedrijf in de provincie Utrechtse Heuvelrug (voorbeelden zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Overberg kan gelukkig wel bij één organisatie. Door gebruik te maken van de vergelijker bekijk je de meest aantrekkelijke. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Gebruik de tips van onze specialisten (of bekijk info over energiebedrijf Vattenfall).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Utrecht).
  2. Schat de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, wind, zon, groen, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Selecteer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Overberg.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via MijnAansluiting. Soms doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor elektriciteit voldoet bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Greenchoice, Essent, Vattenfall, Pure Energie, NLE of ENGIE, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie, Oxxio? In de volgende lijst bekijk jij de huidige vaak gekozen energiepakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin gebruikt gas en elektriciteit. De kosten verschillen enorm per huishouden. Gemiddelde maandafrekening ligt in de range tussen de €80 tot €170. Ogenblikkelijk de gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk middels onze gaslicht-vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Overberg vegelijken. Via de volgende tabel detecteer je aannemelijke tarieven voor enkele soorten huizen en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Download jouw energienota, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Overberg. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Hierna detecteer je het verwachte energieverbruik in de regio Utrechtse Heuvelrug.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €123,5 €133,5 €143
Tussenwoning €106,5 €139,25 €153 €162,5
Hoekwoning €132 €152,5 €169,5 €177,75
2 onder 1 kap €146,5 €170,5 €184,5 €192,25
Bungalow €179 €197,25 €215 €223,25
Standaard €122,25 €146,75 €158,5 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (o.a. Enexis). De oorzaak kan zijn onderhoud en reconstructie. Door de bank genomen is zo’n storing in enkele ogenblikken verholpen. Als je geen stroom hebt schieten mensen gauw in de stress. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Overberg? Dit is nooit exclusief te wijten aan Allure Energie en Vattenfall: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De energierekening minimaliseren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder vind je 3 tips voor een lagere energierekening.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren is inherent aan een lagere nota. Onder andere “kouder douchen ” en “Zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.” Of installeer een HR-ketel van Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een 1 jaar abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat vind jij eenvoudig door gebruik te maken van onze vergelijkingen.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is gewoon duur. Heden ten dage is er keuzen uit verschillende “groene” systemen die goedkoper in gebruik zijn. Zoals warmtenet, pelletkachel, warmtepomp, zonnepanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

Op dit moment heb je de keuze uit veel aanbieders van gas en elektra. Welk energiebedrijf is het beste? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Hecht jij waarde aan betrouwbare medewerkers, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Ook interessant: energiepakket Hem vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Selecteer dan meteen de scherpste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul jouw verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij ziet gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Utrecht) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer daarvoor de “duurzame energie” optie. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bijv. groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas.

Goede reviews

Een groeiend aantal contractanten kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Hiervoor check je het eindcijfer en recentelijke recensies van klanten voor energiebedrijven Overberg.

Overstappen

Elke maatschappij wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Check daarom de einddatum van je contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additieve advies ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Overberg is direct via internet. Er bestaan hiervoor speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten kunnen gevonden worden met en zonder BTW. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan als men een aankoop doet van onder andere zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn doorgaans voordeliger dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan groter worden wanneer je een hoop gas en elektriciteit verbruikt. Een pluspunt voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van je privégebruik kun je dan opvoeren als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Bakhuizen afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Steeds meer bedrijven hebben interesse in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Overberg is ook mogelijk door te kiezen voor milieuvriendelijke oplossingen zoals bijv. biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schonere wereld.

Energiepakketten Overberg vergelijken A la minute een elektra en gas abonnement aanvragen en afsluiten