Gas en licht vergelijken Hem Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het gasverbruik kom je weer tegen in jouw energienota. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te achterhalen welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Hem vergelijken? Geef je woongegevens en energieverbruik in. Dankzij de energievergelijker kan jij vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Naderhand bekijk jij vlug de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hem [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de basis voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen door middel van één compleet abonnement. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier in de regio Drechterland (voorbeelden zijn Vitens). Gas en licht afsluiten in Hem doe je wel bij één organisatie. Dankzij gaslichtafsluiten.nl achterhaal jij de goedkoopste. Hoe dat werkt? Ga aan de slag met de stappen hieronder (of check Essent abonnement).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Noord-Holland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (zon, groen, groen uit NL, grijs, groen uit EU).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Zoek naar het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en is niet gebonden aan adres. Liever wel wisselen van pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Hem.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektriciteit vraag je aan bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor elektriciteit is toereikend wanneer je kiest voor het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor Vattenfall, Pure Energie, NLE, Greenchoice, Eneco of Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl? In de kolommen hierna bekijk jij de veel bestelde energiecontracten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen gebruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten fluctueren aanmerkelijk per huis. De maandelijkse energierekening schommelt tussen €90 en €250. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van de vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Hem vegelijken. In onderstaand schema zie je mogelijke tarieven voor enkele woningtypes en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Neem jouw rekening van de energieleverancier, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Hem. Betaal ik veel voor gas en elektra? In onderstaand schema bekijk jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Drechterland.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,25 €121,75 €131 €143,5
Tussenwoning €108 €139 €152,25 €162,25
Hoekwoning €130 €150,75 €167,5 €176,75
2 onder 1 kap €145,5 €168,75 €182 €192,75
Bungalow €178,75 €197,25 €215 €224,25
Standaard €123,75 €146,25 €160 €170,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (o.a. Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in werkzaamheden aan het netwerk. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Hem? Of je nu stroom afneemt bij Anode Energie en Leon Zeewolde: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energierekening minimaliseren kan op verschillende manieren. Op deze pagina bekijk jij aanwijzingen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “wassen op 30 graden ” en “Zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.” Of plaats zo’n HR-ketel van Vaillant, AWB, Intergas, Remeha of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie loont! Neem een 1 jaar abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze vind je à la minute middels onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is gewoon duur. Op het ogenblik kan je profiteren van diverse verantwoorde oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. O.a. zonnepanelen, biomassaketel, warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

In Nederland vind je diverse aanbieders van gas en elektra. Welke stroomleverancier past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie vriendelijke klantenservice, groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Amstenrade vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval simpelweg de goedkoopste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en filter vervolgens op prijs. Je detecteert snel de goedkoopste leverancier van gas en stroom (uit Noord-Holland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Neem dan natuurlijk de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom met bijv. windenergie, zonne-energie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Uitstekende beoordeling

Opvallend veel mensen hopen op een professionele klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een snelle service, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Daarvoor kan je kijken naar het eindcijfer en nieuwe recensies van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Hem.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil graag extra afnemers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan soms lastig worden omdat je aan een contract vastzit. Check als eerste jouw huidige energiecontract. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende info omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hem kan zonder problemen via internet. Er zijn flink wat speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven kunnen gevonden worden in bruto en netto prijzen. Bedrijven mogen het BTW bedrag terugvragen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn vaak voordeliger dan het tarief voor de normale consument. De korting kan hoger worden op het moment dat je een hele hoop gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Een deel van eigen privégebruik kan jij opgeven als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Scherpenzeel afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemingen maken de keuze voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Hem is ook mogelijk door te gaan voor verantwoorde energiebronnen als pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal de zakelijke markt van het gas afgaan. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook ondernemingen. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Hem vergelijken Makkelijk & snel een elektra en gas abonnement afsluiten en aanvragen