Gas en licht vergelijken Bakhuizen Snel leveranciers vergelijken en bespaar €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Met name het gas dat je verstookt kom je weer tegen in jouw energierekening. Hierom is het goed om te controleren welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Bakhuizen vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook geschatte verbruik in. Via onze tool kan je als consument ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend bekijk jij eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Bakhuizen [Update juli 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – verreweg – de meest belangrijke aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels een totaal abonnement. Water krijg je van het waterbedrijf in de regio De Friese Meren (denk hierbij aan Vitens). Gas en licht afsluiten in Bakhuizen doen de meesten bij één maatschappij. D.m.v. de gaslicht-vergelijker ontdek je het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Volg het 7-stappen model (of bezoek opzeggen Innova Energie).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (groen uit NL, grijs, wind, zon, groen).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor juli 2024.
  6. Check het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Bakhuizen.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra vraag je aan bij Mijn Aansluiting. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is passend wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juli 2024

Kies jij voor NLE, Greenchoice, Pure Energie, Essent, Eneco of Qurrent, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl? Onderstaand detecteer je onze populaire stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren aanzienlijk per huishouden. De maandelijkse energierekening ligt in de range tussen de €95 en €225. Probleemloos jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van de contract vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Bakhuizen vegelijken. Onderstaand achterhaal jij de gemiddelde kosten voor verschillende woningtypes en grootte van bewoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw rekening van de energieaanbieder, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Bakhuizen. Betaal ik veel voor gas en elektra? Via de volgende tabel ontdek je een inschatting van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101 €122,75 €130,5 €142,5
Tussenwoning €107,25 €141 €152,5 €164
Hoekwoning €129,75 €149,25 €167,75 €179,25
2 onder 1 kap €147 €168,25 €181,75 €192,75
Vrijstaand €179 €199,5 €212,5 €224
Standaard €121,75 €146,25 €160,5 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Doorgaans komt dit door de netbeheerder (bijvoorbeeld Liander). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Vaak is zo’n storing binnen een paar minuten verholpen. Als je geen stroom hebt kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Bakhuizen? Dit is niet afhankelijk van Energiedirect.nl en UnitedConsumers: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energienota reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand ontdek je 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Direct besparen? Minder elektriciteit verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Zoals “led-lampen gebruiken ” en “De vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.” Of plaats zo’n HR-ketel van Intergas, Remeha, Atag, Vaillant of Nefit.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze bekijk jij à la minute door gebruik te maken van onze vergelijker.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken kost veel (duur) gas. Op het ogenblik bestaan er velerlei “groene” installaties die op lage kosten draaien. Neem nou warmtenet, warmtepomp, pelletkachel, zonneboiler, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra kiezen?

In Holland zijn er flink wat aanbieders van gas en elektra. Welke energiemaatschappij is het beste? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Mensen zochten ook naar: energiepakket Scherpenzeel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Bezoek dan simpelweg de goedkoopste aanbieder van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je bekijkt direct de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Sorteer hiervoor als bron “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar stroom en gascontracten met bronnen zoals CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Uitstekende klantervaring

Opvallend veel woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je het klantcijfer en recentelijke recensies van klanten voor energiebedrijven Bakhuizen.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd door de geldende opzegtermijn. Bestudeer altijd de voorwaarden in het contract. Pas in de volgende stap ga je het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan extra info over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Bakhuizen werkt eenvoudig door het internet. Er zijn flink wat speciale zakelijke abonnementen. De prijzen zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruik zijn soms scherper dan die voor consumenten. De compensatie kan hoger worden wanneer je extra veel gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een stukje van het privégebruik kan jij als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Kruisland afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemers investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Bakhuizen? Doe dit door te beleggen in “groene” producten zoals bijv. pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Dus: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Op basis daarvan draag jij met jouw business bij aan een schonere wereld.

Energiepakketten Bakhuizen vergelijken Simpel een gas & stroom contract aanvragen en afsluiten