Gas en licht vergelijken Oppenhuizen Vergelijk alle leveranciers en bespaar wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Bovenal het gasverbruik zie je terug in jouw energierekening. Hierdoor is het beslist niet onverstandig om te achterhalen welke energiemaatschappij het goedkoopste is. Direct gas en licht leveranciers in Oppenhuizen vergelijken? Vul jouw locatie plus verwachte gas-licht verbruik in. Door middel van de energievergelijker kun je direct de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap achterhaal je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Oppenhuizen [Update maart 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het gaat hier om – overduidelijk – de belangrijkste aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen door middel van een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf in de regio Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Oppenhuizen kan gemakkelijk bij één organisatie. D.m.v. de vergelijker vind jij de voordeligste. Hoe dat werkt? Volg de tips van onze specialisten (of bekijk info over energieleverancier De Vastelastenbond).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Maak een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (zon, grijs, wind, groen, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Klik op het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Oppenhuizen.

Nieuwbouw? Gas, stroom en water registreer je bij Mijn Aansluiting. Zo nu en dan kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor stroom is genoeg wanneer je kiest voor het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Ken jij Eneco, NLE, Vattenfall, Pure Energie, Greenchoice of Budget Energie, Qurrent, Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl? Hierna achterhaal jij actuele top stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin nuttigt gas en elektriciteit. De kosten verschillen wel per woning. De maandelijkse tarieven / nota schommelt tussen €95 tot €150. Binnen no-time jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit middels de contract vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Weetgraag naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Oppenhuizen vegelijken. Via de volgende tabel vind je geschatte energiekosten voor veel voorkomende type huizen en gezinssamenstellingen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw energierekening, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Oppenhuizen. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In de tabel detecteer je het doorsnee- energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,25 €122,5 €131,25 €140,75
Tussenwoning €108,25 €140,75 €152,75 €163,25
Hoekwoning €130,75 €151,5 €167,75 €176,25
2 onder 1 kap €144,25 €167,5 €183,5 €192,25
Landhuis €179,5 €199,25 €212,25 €222
Doorsnee €124 €144,75 €161 €170,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de regel is de boosdoener de netbeheerder (zoals Coteq Netbeheer). De oorzaak kan zijn onderhoud aan de netwerken. Normaliter zijn stroomproblemen binnen een paar minuten opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Oppenhuizen? Of je nu stroom afneemt bij De Vastelastenbond en Powerpeers: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De uitgaven aan energie reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder zie je 3 adviezen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Vandaag nog aan de slag? Je energieverbruik verminderen is inherent aan een lagere nota. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen ” en “Minder vaak een warm bad nemen.” Of koop een HR-ketel van Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha of Atag.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie moet je niet vergeten! Selecteer een 1 jarig contract met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat regel je eenvoudig door gebruik van onze adviestool.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen is niet goedkoop. Op dit moment vind je velerlei duurzame producten die goedkoop verwarmen. O.a. zonnepanelen, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In ons land zijn er flink wat maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke leverancier is voor jou geschikt? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Hecht jij waarde aan uitstekende service, groen gas en groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Ook interessant: energiepakket Hasselt vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan onmiddellijk de betaalbaarste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je doorzoekt meteen de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) voor jouw situatie.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Kies dan zeker de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen op basis van bijv. CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit EU, windenergie.

Uitstekende klantervaring

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor goede klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een snelle service, en duidelijke voorwaarden is noodzakelijk. Daarvoor lees je het cijfer en betrouwbare meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Oppenhuizen.

Overstappen

Elke aanbieder wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een nieuw contract is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Controleer hierom de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele voorlichting ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Oppenhuizen kan moeiteloos via internet. Als ondernemer heb je de keuze uit speciale zakelijke abonnementen. De kosten kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De energiekosten van bedrijven zijn vaak goedkoperdan die voor consumenten. Kortingen kunnen hoger worden als je veel gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Een stukje van het privégebruik mag men aftrekken van je winst. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Amsterdam Zuidoost afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Opvallend veel bedrijven zien heil in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Oppenhuizen kan natuurlijk door te kiezen voor groene energiebronnen als biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. In de toekomst zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook op kantoor. Door dit toe te passen kan de zakelijke wereld iets doen aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Oppenhuizen vergelijken Simpel een gas & stroom abonnement aanvragen & afsluiten