Gas en licht vergelijken Hasselt Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energierekening. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Met name het gas dat jij gebruikt beïnvloedt de energienota. Hierom is het verstandig om te vergelijken welke energieleverancier het goedkoopste is. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Hasselt vergelijken? Vul postcode + huisnummer en ook geschatte verbruik in. Middels onze tool kan je ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap detecteer je meteen de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hasselt [Update juli 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – met afstand – de meest belangrijke voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen middels een alles-in-één pakket. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Zwartewaterland (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Hasselt kan gelukkig wel bij één organisatie. Via de gaslicht-vergelijker vind je de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Doorloop snel de tips van onze specialisten (of bekijk info over Enduris stroom).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Overijssel).
  2. Maak een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Selecteer de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, groen uit NL, grijs, groen, zon).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op de woning. Wil je toch een ander pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Hasselt.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij Mijn Aansluiting. Zo af en toe doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor elektriciteit volstaat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juli 2024

Wil jij graag bij NLE, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Vattenfall of Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, ENGIE? In de volgende lijst detecteer je de veel afgesloten energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument consumeert gas en elektriciteit. De kosten schommelen enorm per gezinssamenstelling. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €80 en €210. Nu jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan via de contract vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Hasselt vegelijken. In het schema hieronder bekijk jij de gemiddelde kosten voor enkele klasse woningen en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Neem jouw energierekening, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Hasselt. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hierna vind je een inschatting van het energieverbruik in de regio Zwartewaterland.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,5 €123,5 €133,25 €142,5
Tussenwoning €106,5 €140,75 €152,75 €164,5
Hoekwoning €131,75 €149,75 €167,75 €179,25
2 onder 1 kap €144,25 €169,5 €183,5 €194,5
Vrijstaand €179,5 €199,25 €213 €223,75
Modaal €123 €147 €159,25 €170,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (denk aan Stedin). De oorzaak kan zijn geplande onderbrekingen. Gewoonlijk is een elektriciteitsprobleem binnen een paar minuten beëindigd. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Hasselt? Het maakt niet uit of je zit bij Engie of Qwint: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energielasten verminderen kan op verschillende manieren. Hierna detecteer je 3 adviezen om vandaag nog te besparen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Bijv. “neem een waterbespaarder ” en “Een HR-ketel gebruiken.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Intergas.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is interessant! Selecteer kortlopende energiecontracten met een hoge welkomstkorting. Dat vind jij gemakkelijk d.m.v. onze adviseurs.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is een kostbaar proces. Op dit moment vind je interessante milieuvriendelijke oplossingen waarbij je goedkoop uit bent. Bijv. zonneboiler, warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In ons land vind je diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk bedrijf is het beste? Hiervoor moet je kijken naar je wensen en behoeften. Zoeken jullie een goede klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij het goedkoopste pakket? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Aadorp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Bezoek dan probleemloos de goedkoopste energieleverancier van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij ontdekt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die werken in Overijssel) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Selecteer hiervoor de “duurzame energie” bron. Of zoek specifiek naar gas licht contracten op basis van 0CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL, windenergie.

Hoogste ratings

Veel huizenbezitters gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en transparantie is onmisbaar. Daarvoor kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en recentelijke recensies van afnemers voor energiebedrijven Hasselt.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Overstappen van energie kan niet altijd omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Analyseer hierom jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je aanvullende info aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hasselt is meteen door het internet. Daarvoor zijn speciale zakelijke abonnementen. De kosten zijn uitgesplitst met en zonder BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn aanzienlijk scherper dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan toenemen als je meer gas en elektriciteit verbruikt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afsluiten. Een deel van je privégebruik kan men aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Rotsterhaule afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Meer en meer ondernemers zijn geïnteresseerd in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Hasselt gebeurt ook door te kiezen voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals o.a. pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal de zakelijke markt de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Hasselt vergelijken Vandaag nog een gas & licht contract aanvragen & afsluiten