Gas en licht vergelijken Opende Nu leveranciers vergelijken en bespaar €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Voornamelijk het verstookte gas kom je weer tegen in de energienota. Hierom is het geen gek idee om te analyseren welke energieaanbieder het goedkoopste is. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Opende vergelijken? Voer je adres en ook verbruik in. Door middel van de gaslicht-vergelijker kan je als consument vlug de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap vind je binnen no-time de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Opende [Update maart 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest elementaire aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet via één verzamel contract. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier actief in de buurt van Grootegast (voorbeelden zijn Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Opende kan gelukkig wel bij één aanbieder. Door middel van deze website bekijk je de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Begin nu met het bijgaande stappenplan (of bekijk vergelijk Cogas).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen).
  2. Bereken stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (zon, co2 gecompenseerd, groen, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Check de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Opende.

Betreft het nieuwbouw? Gas water en stroom registreer je bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een abonnement voor stroom volstaat bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Weet je alles al van Greenchoice, Essent, Vattenfall, Eneco, Pure Energie of ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers? Onderstaand vind je actuele veel gekozen gas licht pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin gebruikt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen enorm per gezinssamenstelling. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €85 tot €195. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit middels onze gaslicht-vergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Opende vegelijken. Onderstaand vind je de doorsnee kosten voor verschillende soorten huizen en grootte van bewoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Opende. Betaal ik veel voor gas en elektra? In het schema hieronder bekijk je het geschatte energieverbruik in de regio Grootegast.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,5 €120,75 €130,75 €141,5
Tussenwoning €106,25 €139,5 €155,25 €163
Hoekwoning €130 €149,25 €167,75 €178,75
2 onder 1 kap €145 €169,5 €183,5 €192,25
Villa €177,5 €198 €213,5 €223,75
Standaard €123,5 €145 €161,5 €168,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaal komt dit door de netbeheerder (bijvoorbeeld Endinet Groep). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud en reconstructie. Doorgaans zijn stroomproblemen binnen enkele uren gefixt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Opende? Dit is nooit exclusief te wijten aan De Vastelastenbond en Qwint: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energierekening minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Bijgaand ontdek je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Minder stroom consumeren is het meest voor de hand liggend. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken ” en “Je CV-pomp een stuk lager zetten.” Of plaats zo’n HR-ketel van Vaillant, Nefit, AWB, Remeha of Intergas.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Jij zoekt dat onmiddellijk door het toepassen van ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water maken zorgt voor een hoge gasrekening. Tegenwoordig zijn er interessante duurzame oplossingen die goedkoper in gebruik zijn. Bijvoorbeeld biomassaketel, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra is voor mij geschikt?

In ons land zijn er flink wat aanbieders van stroom en gas. Welk bedrijf past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar je wensen en behoeften. Wil jij graag uitstekende service, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Harmelen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Kies dan vandaag nog de betaalbaarste energie-aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij ziet moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (uit Groningen) passen bij je energiegebruik.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Is het voor jou prioriteit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan zeker de mogelijkheid “duurzame energie”. Of wil jij stroom en gascontracten op basis van bijvoorbeeld zonne-energie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Beste beoordeling

Een groeiend aantal huizenbezitters hopen op een professionele klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en heldere communicatie is wenselijk. Om dit te weten te komen kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en betrouwbare meningen van klanten voor energiebedrijven Opende.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen van energie kan soms lastig worden omdat je aan een contract vastzit. Bekijk hierom de einddatum van je contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele info over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Opende gaat direct via internet. Als ondernemer heb je de keuze uit pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven worden weergegeven met en zonder BTW. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn doorgaans lager dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan hoger worden zodra je een boel gas en elektriciteit gebruikt. De meerwaarde aangaande ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting aanvragen. Een gedeelte van het privégebruik kan jij aftrekken als kosten voor het bedrijf. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Ammerstol afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: ondernemingen maken de keuze voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Opende gebeurt ook door geld te steken in groene oplossingen zoals bijvoorbeeld pelletkachels, biomassaketels, infraroodpanelen en warmtepompen. In de nabije maanden zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op kantoor. Zodoende draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Opende vergelijken Snel een gas & stroom contract aanvragen en afsluiten