Gas en licht vergelijken Oostwold Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €125


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Overwegend het gas dat je verstookt heeft veel invloed op je energierekening. Hierom is het verstandig om te zien welke energieleverancier voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Oostwold vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & verbruik in. Aan de hand van deze website kun je snel de kosten van gas licht berekenen. Hierna ontdek je binnen no-time de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Oostwold [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het gaat hier om – overduidelijk – de meest elementaire aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen middels 1 combinatie abonnement. Het water sluit je af via het waterbedrijf in de regio Leek (dat kan zijn WML). Gas en licht afsluiten in Oostwold is gewoon mogelijk bij één bedrijf. Via de energievergelijker tref jij de voordeligste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Volg het 7-stappen model (of bezoek vergelijk Stedin).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Groningen).
  2. Schat je energieconsumptie.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen uit NL, co2 gecompenseerd, grijs, groen uit EU, wind).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Kies de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Oostwold.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra vraag je aan bij Mijn Aansluiting. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een elektriciteitspakket is gepast wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kiezen jullie voor Vattenfall, Eneco, Essent, NLE, Greenchoice of Qurrent, Powerpeers, Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio? Onderstaand tref jij onze kwalitatieve pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen behoorlijk per gezin. De kostenpost voor energie (maandelijks) varieert tussen €115 – €170. À la minute de gas licht kosten berekenen? Dit kan middels de vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Oostwold vegelijken. In de tabel achterhaal je de doorsnee kosten voor enkele type huizen en grootte van bewoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Oostwold. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In het schema hieronder achterhaal je het geschatte energieverbruik in de regio Leek.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €123 €131,75 €142,5
Tussenwoning €109 €138,75 €155,25 €164,75
Hoekwoning €130,75 €151,25 €166,75 €179,25
2 onder 1 kap €146 €169,75 €181,25 €194
Villa €176,75 €197,75 €214,25 €221,75
Gemiddeld €122,25 €144,75 €161 €170

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. Stedin). De oorzaak kan zijn werkzaamheden aan het netwerk. Door de bank genomen zijn stroomproblemen heel erg snel gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Een storing bij de netbeheerder in Oostwold? Of je nu stroom afneemt bij Eneco en Qwint: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energiekosten beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder vind je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Zoals “het gebruik van lichtdimmers ” en “Zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.” Of neem een HR-ketel van Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Intergas.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie is zeker ons advies! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Jij zoekt dat meteen door gebruik van ons zoekscript.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken is gewoon duur. Tegenwoordig kun jij gebruik maken van verschillende verantwoorde systemen die veel minder stroom gebruiken. Neem nou pelletkachel, warmtenet, zonnepanelen, zonneboiler, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

Op dit moment zijn er een hoop verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke maatschappij is het beste? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Harich vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer dan à la minute de meest voordelig maatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je bekijkt binnen no-time de goedkoopste aanbieder (uit Groningen) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Is het voor jou prioriteit dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer daarvoor als bron “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van onder andere CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU.

Beste klantervaring

Steeds meer huizenbezitters gaan voor hoogstaande klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen zijn belangrijk. Om hier achter te komen neem je als uitganspunt het klantcijfer en recente reviews van klanten voor energiebedrijven Oostwold.

Overstappen

Elke leverancier van energie zoekt niet consumenten. Overstappen naar een nieuw contract is doorgaan niet voor iedereen geschikt door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer eerst het einde van je contracttermijn. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra voorlichting betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Oostwold kan eenvoudig online. Er bestaan hiervoor unieke zakelijke abonnementen. De prijzen vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Ook particulieren kunnen dat wanneer men investeert in bijv. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn een stuk goedkopervergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan flink oplopen als je een heleboel gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afnemen. Een deel van eigen privégebruik mag je opvoeren als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Ameide afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Meer en meer bedrijven zijn geïnteresseerd in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Oostwold? Dat kan door te beleggen in groene producten zoals pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op kantoor. Zodoende neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Oostwold vergelijken Nu een licht en gas abonnement afsluiten & aanvragen