Gas en licht vergelijken Oosterstreek Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €345


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Hoofdzakelijk het gasverbruik zie je terug in de energiekosten. Om die reden is het verstandig om te vergelijken welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. À la minute gas en licht leveranciers in Oosterstreek vergelijken? Voer je adres + geschatte verbruik in. Door middel van deze website kun je gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Naderhand ontdek je à la minute de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Oosterstreek [Update april 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – veruit – de meest vitale aansluitingen in jouw woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen via 1 combinatie abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf in de provincie Weststellingwerf (bijv. WML). Gas en licht afsluiten in Oosterstreek doe je wel bij één leverancier. Geholpen door de vergelijker bekijk jij de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk vergelijk Vattenfall).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Klik op het type energieopwekking (zon, grijs, groen uit NL, groen uit EU, groen).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Check de voordeligste energieleverancier.
  7. Sluit het pakket online af, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze staat op naam, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Oosterstreek.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Mogelijk is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor stroom is afdoende wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Ben je al bekend met Essent, Vattenfall, Pure Energie, Eneco, NLE of Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent, Powerpeers, ENGIE? In de kolommen hierna achterhaal jij actuele populaire energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen nogal per woning. De maandelijkse tarieven / nota ligt in de range tussen de €120 en €225. Moeiteloos jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan via onze handige energievergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Oosterstreek vegelijken. Onderstaand vind je de modale energiekosten voor diverse soorten woningen en type gezinnen. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Oosterstreek. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hierna tref jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Weststellingwerf.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €122 €131,5 €141,25
Tussenwoning €108 €141,5 €155,5 €164,25
Hoekwoning €130,5 €149,75 €168,25 €177
2 onder 1 kap €145 €169,25 €181,75 €193
Villa €176,75 €197,5 €215,25 €223,75
Modaal €123,75 €144,75 €158,75 €171

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (o.a. Liander). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. Meestal is zo’n storing in enkele ogenblikken beëindigd. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Oosterstreek? Dit is nooit exclusief te wijten aan Anode Energie en/of UnitedConsumers: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energienota minimaliseren kan op verschillende manieren. Hierna tref jij 3 tips die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. O.a. “let op het energielabel ” en “Gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.” Of bestel de HR-ketel van Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Nefit.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is erg raadzaam! Neem een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Je zoekt dit nu aan de hand van onze tools.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Je huis verwarmen is niet goedkoop. Vandaag de dag kun jij gebruik maken van allerlei groene producten die veel minder stroom gebruiken. Denk aan zonnepanelen, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder moet ik kiezen?

In ons land zijn er verschillende aanbieders van gas en elektra. Welke stroom maatschappij past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Wil jij graag uitstekende service, duurzame energie of juist het goedkoopste energiecontract? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Hantum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies in dat geval gemakkelijk de betaalbaarste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij detecteert onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Friesland) voor jullie verbruikt.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer daarvoor het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas en elektra abonnementen met 0windenergie, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Hoogste waardering

Meer en meer Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Om dit te weten te komen kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en de laatste reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Oosterstreek.

Overstappen

Elke energiemaatschappij is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan soms lastig worden omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Controleer om die reden de einddatum van je contract. Ga pas daarna jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele informatie aangaande zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Oosterstreek kan gemakkelijk via de pc. Men kan kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De kosten kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn regelmatig voordeliger dan het tarief voor de normale consument. De korting kan flink oplopen in het geval je een hele hoop gas en elektriciteit gebruikt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afsluiten. Het onderdeel van eigen privégebruik mag jij opvoeren als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Alkmaar afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal ondernemingen maken de keuze voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Oosterstreek gebeurt ook door te investeren in “groene” producten zoals pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Oosterstreek vergelijken Zonder moeite een gas en licht abonnement afsluiten & aanvragen