Gas en licht vergelijken Alkmaar Direct leveranciers vergelijken en bespaar wel €165


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het gas dat je verstookt heeft veel invloed op de energiekosten. Hierom loont het om te vergelijken welke energieleverancier de beste aanbieding heeft. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Alkmaar vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook verwachte gas-licht verbruik in. Door middel van deze website kan jij direct de kosten van gas licht berekenen. Daarop detecteer je vlug de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Alkmaar [Update juni 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – veruit – de meest fundamentele voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar middels een alles-in-één pakket. Water neem je af bij een specifieke waterleverancier uit de omgeving Alkmaar (dat kan zijn Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Alkmaar is gewoon mogelijk bij één maatschappij. Via onze tool vind jij het pakket met de laagste prijs. Hoe doe ik dit? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk gas licht Innova Energie).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Noord-Holland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (groen, co2 gecompenseerd, groen uit NL, zon, grijs).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Zoek naar de goedkoopste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Alkmaar.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een elektriciteitspakket is gepast wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juni 2024

Ken jij Pure Energie, Essent, Eneco, Greenchoice, NLE of Qurrent, Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie? Hierna detecteer je een aantal populaire energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden nuttigt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen wel per gezin. De maandelijkse energienota bedraagt tussen de €85 tot €245. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen middels onze gaslicht-vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Alkmaar vegelijken. In onderstaand schema vind je geschatte gas-licht kosten voor enkele type huizen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energierekening, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Alkmaar. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In de tabel vind jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Alkmaar.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,25 €122,25 €132 €141,25
Tussenwoning €106,5 €141,5 €154,75 €163,75
Hoekwoning €129,25 €151 €166,25 €178,75
2 onder 1 kap €144,75 €168,25 €183,25 €194
Villa €178,25 €197,5 €213 €224,25
Modaal €123 €147,25 €158,25 €171

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Doorgaans komt dit door de netbeheerder (denk aan Coteq Netbeheer). Dit komt vaak door geplande onderbrekingen. Normaliter zijn stroomproblemen binnen een paar minuten opgelost. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Alkmaar? Of je nu stroom afneemt bij Eneco en/of Innova Energie: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De kosten van energie minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina vind je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Minder energie gebruiken
  Nu starten? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Opties zijn “een programmeerbare thermostaat ” en “De vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.” Of installeer een HR-ketel van AWB, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Ga voor een 1 jaar abonnement met een hoge welkomstkorting. Jij zoekt dat meteen aan de hand van onze vergelijkingen.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Centrale verwarming is gewoon duur. Op het ogenblik vind je aantrekkelijke duurzame energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Neem nou zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, infraroodpanelen, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

In ons land zijn er een hoop verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke maatschappij is voor jou geschikt? Dit wordt bepaald door je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan betrouwbare medewerkers, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Zoek ook naar energiepakket Rijssen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies in dat geval snel de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Voer jouw gegevens in, en filter vervolgens op prijs. Je treft gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Noord-Holland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Kies dan natuurlijk de “duurzame energie” filter. Tevens kun je uitkijken naar energiepakketten met onder andere groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende recensies

Een groeiend aantal contractanten willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes is wenselijk. Hiervoor raadpleeg je het klantcijfer en recentelijke reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Alkmaar.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil graag extra afnemers. Overstappen van energie is soms niet toegestaan door de geldende opzegtermijn. Controleer eerst het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additionele details omtrent zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Alkmaar kan moeiteloos via de pc. Er bestaan hiervoor pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Bedrijven mogen de betaalde BTW terugvorderen. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van onder andere zonnepanelen. De energiekosten van bedrijven zijn soms lager dan het tarief voor de normale consument. Kortingen kunnen sterk oplopen als je meer dan gemiddeld gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel bij ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting bestellen. Het aandeel van het privégebruik kan je opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Kamperveen afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten willen investeren in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Alkmaar is ook mogelijk door te gaan voor verantwoorde oplossingen zoals bijvoorbeeld biomassaketels, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Alkmaar vergelijken Vandaag nog een gas en licht abonnement aanvragen + afsluiten