Gas en licht vergelijken Onna Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar wel €345


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Vooral het gas dat je verstookt heeft veel invloed op de energiekosten. Om die reden loont het om te achterhalen welke energieaanbieder voor jou voordelig is. À la minute gas en licht leveranciers in Onna vergelijken? Voer je adres & verwachte gas-licht verbruik in. D.m.v. de gaslicht-vergelijker kan jij gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Daarop bekijk jij onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Onna [Update april 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest cruciale voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet aan de hand van een alles-in-één pakket. Water wordt geregeld via een specifieke waterleverancier in de regio Steenwijkerland (bijv. Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Onna kan gemakkelijk bij één maatschappij. D.m.v. de energievergelijker tref je het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met de stappen hieronder (of check vergelijk Allure Energie).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Overijssel).
  2. Geef een schatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, co2 gecompenseerd, zon, wind, grijs).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet gebonden aan het adres. Wil je toch een ander pakket? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Onna.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra registreer je bij de website mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit voldoet wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor Essent, Pure Energie, NLE, Vattenfall, Eneco of Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl, Powerpeers, Qurrent? In de opsomming detecteer je actuele veel gekozen energiecontracten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen aanmerkelijk per woning. De maandelijkse tarieven / nota ligt in de range tussen de €95 en €155. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan met de tariefvergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Weetgraag naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Onna vegelijken. Hierna tref je de modale energiekosten voor veel voorkomende type huizen en aantal inwoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Onna. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Hieronder zie je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Steenwijkerland.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,25 €120,5 €133,5 €141
Tussenwoning €107 €140,5 €154,25 €165,5
Hoekwoning €131,25 €150 €166,5 €178,75
2 onder 1 kap €147,25 €168,5 €182,75 €192,75
Landhuis €177,5 €199 €214,5 €221,25
Gemiddeld €122,5 €147,5 €158,5 €168,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaal is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Liander). Dit is vaak toe te wijzen aan werkzaamheden aan het netwerk. Meestal zijn stroomproblemen binnen enkele uren opgelost. Als de stroom uitvalt kan dat zorgen voor veel problemen. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Onna? Het maakt niet uit of je zit bij Clean Energy en/of Qurrent: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energierekening beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hierna zie je tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verminder je energieverbruik
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is eigenlijk het meest belangrijk. Opties zijn “meer truien en dekens gebruiken ” en “Zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, Atag, Remeha, AWB of Intergas.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is zeker ons advies! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Dat zoek jij meteen door middel van onze vergelijkingen.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Je huis verwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag kan je profiteren van veel duurzame systemen die veel minder stroom gebruiken. Onder andere warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra moet ik kiezen?

Op dit moment vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke leverancier past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, schone stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Haalderen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval eenvoudig de meest voordelig energieleverancier van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij bekijkt vlug de goedkoopste aanbieder (werkzaam in Overijssel) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en gas

Kijk jij vooral of energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Kies daarvoor de optie “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar pakketten voor elektra en gas op basis van o.a. CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Beste beoordeling

Opvallend veel contractanten kiezen voor goede klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is noodzakelijk. Om dit te weten te komen lees je de gemiddelde cijfers en actuele beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Onna.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is doorgaan niet voor iedereen geschikt door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer hierom de datum dat je contract afloopt. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele advies betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Onna is direct via de pc. Er is een heel scala aan B2B contracten. De prijzen worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruik zijn vaak gunstiger dan die voor consumenten. Het voordeel kan toenemen op het moment dat je een hele hoop gas en elektriciteit gebruikt. Een pluspunt t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een gedeelte van het privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Abcoude afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal ondernemingen zijn geïnteresseerd in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Onna gebeurt ook door te gaan voor “groene” oplossingen zoals o.a. zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de industrie niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op kantoor. Zo neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor de energierevolutie.

Energiepakketten Onna vergelijken Snel een elektra & gas abonnement aanvragen en afsluiten