Gas en licht vergelijken Noord-Holland Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €155


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is in feite hetzelfde als aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Vooral het gasverbruik heeft veel invloed op de energiekosten. Hierdoor is het goed om te controleren welke energieaanbieder het voordeligste energiepakket levert. À la minute gas en licht leveranciers in Noord-Holland vergelijken? Voer je adres & verwachte gas-licht verbruik in. Met behulp van onze tool kan jij direct de kosten van gas licht berekenen. Daarna detecteer je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Noord-Holland [Update maart 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – zonder twijfel – de meest essentiële aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen in een alles-in-één pakket. Water neem je af bij de betreffende leverancier actief in de buurt van Noord-Holland (denk hierbij aan Waternet). Gas en licht afsluiten in Noord-Holland doen de meesten bij één maatschappij. Dankzij gaslichtafsluiten.nl achterhaal jij de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Begin nu met het bijgaande stappenplan (of bekijk stroom en gas van Essent).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Noord-Holland).
  2. Bereken gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal een kort- of lange termijn contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit EU, co2 gecompenseerd, groen uit NL, zon, grijs).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Check de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze staat op naam, en niet gebonden aan het adres. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Noord-Holland.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een stroompakket is passend bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2023

Wil jij graag bij Greenchoice, NLE, Vattenfall, Essent, Pure Energie of Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Budget Energie? In de kolommen hierna achterhaal je de veel gekozen pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon nuttigt gas en elektriciteit. De kosten wisselen flink per woning. De maandelijkse energielasten ligt ergens tussen de €110 tot €215. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Dat kan middels de vergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Noord-Holland vegelijken. Via de volgende tabel zie je de gemiddelde gas-licht kosten voor enkele type huizen en huishoudens. Klopt dit met mijn lasten? Neem jouw energienota, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Noord-Holland. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Onderstaand detecteer je het verwachte energieverbruik in de regio Noord-Holland.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99 €121 €131,25 €141,25
Tussenwoning €108 €138,5 €153,25 €163,25
Hoekwoning €132 €151,5 €167,25 €178,75
2 onder 1 kap €145 €167,25 €184,5 €193,5
Villa €177,5 €198,5 €212,25 €223
Modaal €123,5 €147,25 €159,5 €170,75

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Meestal is de boosdoener de netbeheerder (o.a. Coteq Netbeheer). Dit komt vaak door werkzaamheden aan het netwerk. In een doorsnee situatie zijn elektriciteitsstoringen heel erg snel gefixt. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Noord-Holland? Of je nu stroom afneemt bij Clean Energy of Oxxio: alle huishoudens vallen hieronder.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energienota beperken is te doen op diverse manieren. Hieronder zie je 3 tips om vandaag nog te besparen.

 1. Minder energie gebruiken
  Nu starten? Minder stroom consumeren is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “alleen wassen met volle wasmachine ” en “Tochtstrips gebruiken.” Of koop een HR-ketel van Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie kan snel uit! Bestel een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat regel je nu d.m.v. ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis zorgt voor een hoge gasrekening. Vandaag de dag is er keuzen uit allerlei verantwoorde energiebronnen die goedkoper in gebruik zijn. Denk aan zonneboiler, infraroodpanelen, zonnepanelen, warmtenet, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

Tegenwoordig hebben we een hele scala aan maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energieleverancier past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jullie precies zoeken. Wil jij graag goede hulp en ondersteuning, duurzame energie of is een lage prijs het enige dat telt? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Randwijk vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij niet teveel betalen voor je energie? Bezoek dan probleemloos de scherpste maatschappij van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij doorzoekt vlug de goedkoopste aanbieder van gas licht (uit Noord-Holland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Is het voor jou prioriteit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan zeker als bron “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar stroom en gascontracten met bijvoorbeeld groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie.

Goede recensies

Een deel van de Nederlanders eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om hier achter te komen kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en recente recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Noord-Holland.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie is niet altijd mogelijk omdat je aan een contract vastzit. Inspecteer daarom jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra details omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Noord-Holland is eenvoudig door het internet. Er is een heel scala aan B2B contracten. De tarieven kun je vinden met en zonder BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Doorgaans kan dat ook bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn doorgaans lager dan het tarief voor de normale consument. Kortingen kunnen groter worden in het geval je een hele hoop gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt bij ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van je privégebruik kun je dan aftrekken van je winst. Nu ook online: gas en stroom in Iens afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemers investeren in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Noord-Holland? Dat kan door te beleggen in milieuvriendelijke installaties zoals o.a. infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook fabrieken van het gas afgaan. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Hierdoor draag jij je steentje bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Noord-Holland vergelijken Simpel een stroom en gas abonnement afsluiten en aanvragen